Çaycı gencin müzik tutkusu

Çaycı gencin  müzik tutkusu

Kırıkkaleli çaycı Fatih Çil müzik tutkusunu açtığı sosyal medya platformuyla ispatladı.

Kırıkkalelilere haftada bir gün canlı müzik ziyafeti çeken Fatih Çil’in Kırıkkale Canlı Müzik Sayfasının takipçi sayısı Kırıkkale nüfusunun yarısına ulaştı.

 

MÜZİK TUKUSU YILLAR ÖNCESİNE DAYANIYOR

Kırıkkale’nin Zafer Caddesindeki Ulusoy İş Hanında duvarlarını yöresel sanatçıların resimleriyle süslediği Dostlar Çay Ocağı işletmecisi ve ocakçısı iki çocuk babası 43 yaşındaki Fatih Çil müziğe olan tutkusunu önce keman çalarak gidermeye çalışırken özellikle yöresel sanatçıların katıldığı bir müzik sayfası açtı. Kırıkkale Canlı Müzik sayfası açtı. Kısıtlı imkanlarla birde küçük bir stüdyo kuran Fatih Çil ilk sıralar eş dost sanatçılarla canlı müzik yayınına başladı.

 

KISA SÜREDE BİNLERCE TAKİPÇİYE ULAŞTI

Fatih Çil açtığı sosyal medya platformundan yaptığı müzik yayınlarıyla kısa sürede Kırıkkalelilerin beğenisini kazanmaya başladı Kısa sürede takipçi sayısı artamaya başlayınca sanatçı ve yayın kalitesini daha da arttırarak düzenli olarak haftada bir gün müzik yayınına başladı. Her hafta yöresel bir sanatçıyla yayınını sürdüren Çil’in yayınları beğeni rekorları kırmaya başladı. Yurt içi yurt dışından beğeni ve istek paylaşımlarının sayısı her geçen hafta biraz daha arttı. Bir süre sonra Fatih Çil’in müzik yayını izleme sayısı 10 binleri geçerek 50-60 bin sayısını buldu. Özellikle yöresel sanatçıların yöresel türkülerinin yayınlandığı platform son olarak 110 bir kişi tarafından beğenildi.

 

AMACIMIZ KIRIKKALEMİZİN ADINI DUYURMAK

Tek amacının Kırıkkale ve Kırıkkaleli sanatçıların sesini duyurmak olduğunu söyleyen Fatih Çil akşama kadar çay ocağında çalıştıktan sonra haftada bir gün mini stüdyoda her hafta başka bir yöresel sanatçı ile program yaptığını belirterek stüdyosunun Kırıkkale’deki küm yöresel sanatçılara azık olduğunu söyledi. Programlarının tüm sosyal medya platformlarında yayınlandığını anlatan Fatih Çil bu sayede neredeyse Kırıkkale nüfusunun yarısı kadar bir sayıda takipçiye ulaştıklarını bildirdi.

 

TÜRKÜ KIRIKKALE’DE ÇIKAR HARMANLANIR

Kırıkkale’de çok ünlü sanatçıların yetiştiğini anlatan Fatih Çil çay ocağında büyük boy resimleri bulunan Hacı Taşan Neşet Ertaş gibi dünyaya adını duyuran sanatçıların Kırıkkale ve yöremizde yetişmiş ender sanatçılar olduğunu belirten Çil günümüzde de onların tarzında sanatçılarımızın olduğunu söyledi. Coşkun Direk Tufan Altaş gibi sanatçıların yöremizi temsil ettiğini belirtti. Bu arada Coşkun Direk’in ünlü sanatçı Sibel Can’ın bir TV programında “Türkü Kırıkkale’de çıkar, harmanlanır Türkiye’ye dağılır” şeklindeki sözünün Kırıkkaleli tüm sanatçıları mutlu ettiğini belirterek kendisinin de bu söze duyarsız kalmadığını bildirdi.

 

COŞKUN DİREK İÇİN ÖZEL PROGRAM YAPTIK

Müzik ve sanatçı sevdalısı Fatih Çil Coşkun direk’in bu sözü üzerine müzik piyasasında bir tartışma başladığını bunun üzerine kendisini Kırıkkale’ye davet ettiklerini belirterek onunda kendilerini kırmadığını ve Kırıkkale’de bir düğün salonunda düzenledikleri programa katıldığını bildirdi. Kırıkkaleli tüm sanatçıların da katıldığı gecede sahne alan sanatçılar birbirinden güzel yöresel türküleri seslendirirken Kırıkkale’nin adını milyonlarca izleyicinin huzurunda duyuran Coşkun Direk’e bu ince davranışından dolayı plaket takdim ettiklerini bildirdi. Türkiye’de yayın yapan birlerce sayfa arasında 110 bin takipçi ile önemli bir rekora imza atan Fatih Çil’in canlı yayın programları sayesinde Kırıkkale’nin adı tüm dünyaya duyuruluyor. Fatih Çil diğer ülkelerde yaşayan gurbetçilerin özlemine tercüman olan sosyal medya platformunun daha aktif hale getireceklerini söyledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ