CAT´ler ilk kez Kırıkkale´ye geldi

CAT´ler ilk kez Kırıkkale´ye geldi

ÜST DÜZEY KORUMA...

CAT´ler ilk kez Kırıkkale´ye geldi

Amerikan başkanları için uygulanan ve ?freeze´ denilen üst düzey koruma Binali Yıldırım için uygulandı ve Kırıkkale´de hayat durdu.  Başbakan´ın koruma ekibine dâhil olan ve ABD´de özel eğitim alan CAT´ler yani Karşı Atak Timleri ilk kez Kırıkkale´ye geldi.

ÜST DÜZEY KORUMA

Geçtiğimiz gün Kırıkkale´ye gelen Başbakan Binali Yıldırım şehirde en üst düzeyde korundu. Cumhuriyet Meydanı´nda yüzlerce polis görev yaparken, Özel Hareket timleri de keskin nişancı olarak çatılarda nöbet tuttu. Amerikan başkanları için uygulanan ve ?freeze´ denilen üst düzey koruma Binali Yıldırım için uygulandı ve Kırıkkale´de hayat durdu.  Başbakan´ın koruma ekibine dâhil olan ve ABD´de özel eğitim alan CAT´ler yani Karşı Atak Timleri ilk kez Kırıkkale´ye geldi.  Meydanda kuş uçurtmayan ekip, Başbakan Binali Yıldırım´ı üst düzey şekilde korudu.

TEK AMAÇLARI VAR

Hepsi operasyon tecrübesi olan Özel Harekât polisleri arasından seçiliyor. Önce Özel Harekât Dairesi´nin Gölbaşı´ndaki kampüsünde ardından da Amerika´daki Diplomatik Güvenlik Dairesi´nde sıkı bir eğitimden geçiyorlar. CAT´lerin ellerinde Belçika yapımı P90 isimli silahlar bulunuyor. P90, kalabalık arasında zanlıyı çevresindekilere zarar vermeden etkisiz hale getirebilen, çelik yeleği bile delebilen özel bir silah bu. CAT´ler sadece Başbakan´ı değil CumhurbaşkanıErdoğan´ı da koruyor. Tek amaçları var o da muhtemel bir saldırıda devletin zirvesini koruyarak, sağ salim olay yerinden uzaklaştırmak.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu