ÇATAK projesi toplantısı yapıldı

ÇATAK projesi toplantısı yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıldan itibaren Kırıkkale'de uygulanacak olan ÇATAK (Çevre Amaçlı Tarım Alanlarının Korunması Programı) eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Toplantıya İl Müdürü Recep Kırbaş, Bitkisel Üretim ve Bitki sağlığı Şb Müdürü Jale Ödemiş, Delice İlçe Müdürü Mikail Dedebali, Karakeçili İlçe Müdürü Abdullah Leblebiciler ve teknik elemanlar katıldı.Eğitimde Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünden Dr Figen Güngör,  Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Vural ve Toprak Su Araştırma Enstitüsünden Dr Haydar Polat tarafından bilgilendirme yapıldı.

 

DOĞA DOSTU PROJE

İl Müdürü Recep Kırbaş, bakanlığın Kırıkkale’de ilk defa uygulayacağı bu projeyle doğaya zarar vermeden doğa dostu sürdürülebilir bir üretim yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Kırbaş, Bakanlık olarak  “Tarladan Sofraya Güvenli Gıda” sloganıyla üretimi gerçekleştireceklerini vurgulayarak bu yıl projeyi Delice ve Karakeçili ilçemizde pilot olarak uygulayacaklarını ve daha sonra il geneline yaygınlaştırmayı amaçladıklarını bildirdi.

 

SUNUM YAPILDI

Daha sonra Dr Figen Güngör tarafından katılımcılara bir sunum yapıldı. Güngör sunusunda; Bakanlığımızca 30 vilayette 60 bin hektar alanda ve yaklaşık 20 bin çiftçi tarafından uygulanan ÇATAK (Çevre Amaçlı Tarım Alanlarının Korunması) Projesiyle toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi, tarımın olumsuz etkilerinin azaltılarak sorunlu toprakların ıslahını amaçladıklarını söylemiştir. Buna göre ıslahta 3 tip destekleme yapılacaktır”

 

BİLİNÇLİ TARIM

“Bunlardan birincisi; Minimum Toprak İşlemeli Tarım Uygulamaları olup dekara 30 TL, ikinci kategoride toprak ve su yapısının korunması ile erozyonu önleyici tedbirler ve arazinin boş bırakılması uygulamaları ile dekara 60 TL ve üçüncü olarak da uygun sulama tekniklerinin kullanımı, kontrollü ilaç ve gübre kullanımı, organik tarım veya iyi tarım uygulamaları gibi çevre dostu tarım teknikleri ve kültürel uygulamalar için de dekara 135 TL destekleme ödenmiştir” dedi. Toplantıdan sonra teknik heyet Karakeçili ve Delice ilçelerinde uygulama yapılması düşünülen arazilerde incelemelerde bulundu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ