ÇATAK desteklenmeleri başladı

ÇATAK desteklenmeleri başladı

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sorunlu toprakların ıslahı amacıyla uygulamaya konulan ÇATAK (Çevre Amaçlı Tarım Alanlarının Korunması) Projesi ilimizde uygulanmaya başlandı.

 

DEKAR BAŞINA DESTEK

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda Proje ile ilgili olarak uygulama alanlarının tespiti amacıyla toplantı yapıldı. Toplantıya İl Müdürü Recep Kırbaş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı şube Müdürü Jale Ödemiş, Bahşili, Balışeyh, Delice, Karakeçili, Keskin ve Sulakyurt ilçe müdürleri katıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş; Kırıkkale’de 5 Bin dekar alanda ilk defa uygulanacak olan bu proje ile bir yandan sorunlu topraklar ıslah edilirken aynı zamanda diğer yandan bu proje kapsamında çiftçilere dekara 30 ile 135 TL destekleme yapılacağını söyledi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Toplantıda daha sonra Ziraat Mühendisi Hatice Varol, tarafından katılımcılara ÇATAK projesi hakkında bilgi verildi. Varol, verdiği bilgide Bakanlık olarak bu projeyle toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi, tarımın olumsuz etkilerinin azaltılarak sorunlu toprakların ıslahının amaçlandığını bildirdi.  Varol, Minimum Toprak İşlemeli Tarım Uygulamaları olup dekara 30 TL, ikinci kategoride toprak ve su yapısının korunması ile erozyonu önleyici tedbirler ve arazinin boş bırakılması uygulamaları ile dekara 60 TL ve üçüncü olarak da uygun sulama tekniklerinin kullanımı, kontrollü ilaç ve gübre kullanımı uygulamalar için de dekara 135 TL destekleme ödenmesi yapılacağını ifade etti.

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ