ÇAT KAPI DENETİM

ÇAT KAPI DENETİM

İçişleri Bakanlığımızın koronavirüs salgını konulu ek genelgesi kapsamında, Kırıkkale’de tanılı yada temaslı olması nedeniyle evlerinde izolasyona tabi tutulan kişilerin kontrol ve denetimleri yapıldı.

Kırıkkale’de her gün ayrı konunda Kovid-19 Denetimi kapsamında hafta boyunca denetimler gerçekleştirildi. Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran gibi yeme içme mekanların denetimiyle başlayan uygulamalar hafta boyunca, Şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dahil) ile havalimanı/gar/otogar, Organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere toplu işçi çalıştırılan fabrika, işletme vb. yerler ile personel servisleri denetlendi. Ekipler önceki günde Tanılı ya da temaslı olması nedeniyle izolasyona tabi tutulan kişileri adreslerinde ziyaret etti. Ziyaretlerde kendi adreslerinde izolede bulunan vatandaşların evlerinde olup olmadıkları kontrol edildi. 

Denetim ekipleri bugünde Vatandaşların kalabalıklar halinde bulunabildikleri kamuya açık alanlar (cadde, sokak, park ve bahçeler, piknik alanları, pazaryerleri, sahiller vb.). 25 Ekim Pazar günü ise Berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, düğün ve/veya nikah salonları, lunapark/tematik parkları denetleyecek. Virüs salgını kapsamında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, 450 personelin sahada etkin şekilde görev aldığını söyledi. Vali Sezer, "Hem maske hem mesafe hem de hijyen konusunda vatandaşlarımızda büyük bir algının oluşması bizleri mutlu ediyor. Az da olsa salgında kontrol sağlamış durumdayız. Ancak bu bizim için asla yeterli değildir. Aynı zamanda eksik gördüğümüz noktalarda da İl Pandemi Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda ilave tedbirler alıyoruz” dedi

Vali ve Kaymakamlarca  söz konusu kararlar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek  ve mağduriyete neden olunmayacak. Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilecek. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ