Canlı müzik yapmak isteyen rapor alacak

Canlı müzik yapmak isteyen rapor alacak

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİYLE İLGİLİ TOPLANTIDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİYLE İLGİLİ TOPLANTIDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Canlı müzik yapmak isteyen rapor alacak

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gürültü kirliliğiyle ilgili toplantıda bir dizi önlem alınması konusunda karar alındı.

TÜM SALON SAHİPLERİ KATILDI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Eğlence Yerlerinden Kaynaklı Gürültü konulu toplantıya düğün salonları, kafeteryalarla benzeri eğlence yerlerinin sahipleri ve işletmecileriyle Kırıkkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Danacı Yahşihan Belediyesi İmar Müdürü Celal Yıldırım ve ilgililer katıldı.

ÖNCELİKLE RAPOR ALINMASI LAZIM

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar Kırıkkale´de hizmet veren düğün salonu, kafeterya eğlence yerlerini işleten işyeri sahiplerinin, işyerlerinde canlı müzik yayını yapmak istiyorlarsa öncelikle iş yerleri için Çevresel Gürültü Değerlendirme Raporu hazırlatmaları gerektiğini söyledi. Atar, ?Hazırlanan bu rapor değerlendirilmek üzere İl Müdürlüğümüze sunulmalı, raporun mevzuatlara uygun olduğuna karar verilmesinden sonra ilgili Belediye Başkanlığı ya da İl Özel İdaresinden Canlı Müzik İzni alınmalıdır. Kamuoyunda canlı müzik izninin Müdürlüğümüz tarafından verildiği gibi yanlış bir bilgi var. İl Müdürlüğümüz, kurumumuza sunulan Çevresel Gürültü Değerlendirme Raporunu değerlendirmektedir. Canlı Müzik İzni verme yetki ve sorumluluğu belediyeler ve İl Özel İdaresindedir. Bununla birlikte, İl Müdürlüğümüz gürültü şikâyetlerini değerlendirmekte, denetimler yapmakta ve mevzuat kapsamında idari yaptırım uygulanmaktadır. Canlı Müzik izni olmadan faaliyet gösteren işletmelerin 29 bin 137 TL idari yaptırımla karşılaşmamaları için vakit kaybetmeden Çevresel Gürültü Değerlendirme Raporlarını hazırlattırarak İl Müdürlüğümüze sunmalarını akabinde ilgili belediye başkanlığından Canlı Müzik İzinlerini almalarını tekrar hatırlatmak istiyorum. Bu konuyla ilgili tüm firmalara gerekli uyarılar önceden yapılmış olsa da en son bu toplantı ile bir kez daha hatırlatılarak tüm katılım sağlayan işyeri sahiplerine de teşekkür ediyorum? dedi.

HABER MERKEZİ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü