Cankurtaran Köyü Makûs Talihinden Kurtulacak

Cankurtaran Köyü Makûs Talihinden Kurtulacak

Keskin'in Cankurtaran köyü makûs talihinden kurtulacak. Köydeki yaşlı bir kadının cenazesinde ortaya atılan fikir anında karşılık buldu. Köylüler ilk olara tarihi köy camisinin onarımı ile bu işe başlama kararı aldılar. Hemen aralarında komiteler oluştura

YAŞLI BİR KADININ CENAZESİNDE ORTAYA ATILAN FİKRİ BENİMSEYEN CANKURTARANLILAR HEMEN HAREKETE GEÇTİ.

Cankurtaran Köyü Makûs Talihinden Kurtulacak

Keskin’in Cankurtaran köyü makûs talihinden kurtulacak. Köydeki yaşlı bir kadının cenazesinde ortaya atılan fikir anında karşılık buldu. Köylüler ilk olara tarihi köy camisinin onarımı ile bu işe başlama kararı aldılar. Hemen aralarında komiteler oluşturan köylüler köyün diğer tüm eksikliklerini gidermek üzere harekete geçtiler.

ORTAYA ATILAN FİKİR BENİMSENDİ

Köydeki yaşlı bir kadının cenazesi sırasında ortaya atılan fikri köylüler uygulamaya koydular. Cankurtaranlılar bir arya gelerek köyün tarihi camiinin onarım ve bakımını ortaklaşa yaptılar.

Köy camisinde toplanan Cankurtaran köylüler birlik ve beraberliğin en güzel örneğini gösterdiler.

Köy İmamı Ferhat Bölge’nin böyle bir onarıma ihtiyaç duyduğunu belirtmesi ve Köyün önde gelenlerinin isteği ile yapım yetkisi İbrahim Erkeç ve Fazlı Güventürk’e verildi.

KÖYÜN DURUMU HİÇ HOŞ DEĞİL

Çalışma ile ilgili bilgi veren Fazlı Güventürk “köyümüz tarihi ve coğrafi yapısı itibariyle son derece güzel bir bölgededir. İlimizi doğuya bağlayan, baraja yakın ayrıca organize sanayi bölgesinin tüm arazisini kendi bünyesinde bulunduran şirin bir yapıdadır. Ancak kesinlikle hak ettiği ilgiyi bulamamıştır. Zira köyümüzde halen musluklardan su akmamakta ve taşıma sular veya kendi imkânları ile doğadan çıkarılan sular ile hayati ihtiyaçlar karşılanmaktadır.  Bu konuda defaten ilgili yerlere başvurmuş olmamıza rağmen gerekli yapım planlamanın ötesine geçememiştir. Organize sanayi bölgesi arazimizde kurulmuş olmasına rağmen köyümüzde bulunan gençler iş aramaktadır. Oysa kurulan her fabrika iki üç kişi istihdam etse işsizlik sorunumuz çözülecektir. Ayrıca köyümüz baraj yolunda olmasına rağmen ve başkente en yakın ilin tarihi ilçesi keskinin köyü durumda olmasına rağmen kanalizasyon yoktur ve yollar asfalt değildir. Oysa ülkemin en ücra köşesinde bilmem kaç rakımlı tepe üzerindeki köylerin bile yol su kanal sorunu çözülmüş olmasına rağmen bizim bu tip sorunlarla boğuşuyor olmamız bizim olduğu kadar ilgililerinde bir ayıbıdır. Bizde bu ayıbı kapatmak için köyümüze bir şeyler yapma gayretindeyiz” Şeklinde konuştu.

ONARIM HEMEN BAŞLAYACAK

Köy camiinin onarım işlerini üstlenen İbrahim Erkeç ise “birlikten kuvvet doğar anlayışı ile hareket ederek elimizi taşın altına soktuk. Bizim köyümüz yardımlaşma ve imecenin en güzel uygulandığı köylerdendir. Bu nedenle köyümüzün ortak kullanım alanlarını Cankurtaran köyüne yakışır şekilde olması için çabamızı sürdüreceğiz. Köyümüzün ileri gelenlerini ve ayrıca bu mübarek günde hayır yapmak isteyen herkesi köyümüze yardım etmeye davet ediyorum.” dedi.



FARUK YÜCEKAN
6.08.2018 12:37:01
KÖYÜMÜZE HİZMET EDENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL OLDU ALLAH HİZMETLERİNİ KABUL BUYURSUN SAYGILARIMLA. YÜCEKAN AİLESİ ADINA BELGİZAR-FARUK YÜCEKAN

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü