Canımız kimlere emanet

Canımız kimlere emanet

Kırıkkale-Ankara arasında yolcu taşıyan minibüslerle ilgili şikâyetlerin ardı arkası kesilmiyor. Önceki gün yaşanan ve ulusal basına konu olan olay Kırıkkale-Ankara arasında yolcu taşıyan midibüsçülerin gerçek yüzünü ortaya koydu. Olay büyük tepki çekti.

"İLERİDE AKTARMA YAPACAĞIM” DİYEREK 20 KİŞİLİK MİDİBÜSE 40 KİŞİYİ BİNDİREN ŞOFÖR BİR DE YOLCULARDAN ŞİKÂYETÇİ OLDU.

Canımız kimlere emanet

Kırıkkale-Ankara arasında yolcu taşıyan minibüslerle ilgili şikâyetlerin ardı arkası kesilmiyor. Önceki gün yaşanan ve ulusal basına konu olan olay Kırıkkale-Ankara arasında yolcu taşıyan midibüsçülerin gerçek yüzünü ortaya koydu. Olay büyük tepki çekti. Büyük çoğunluğu üniversite öğrencisi olan yolcular, “Canımız kimlere emanet” diye tepki gösterdi.

KIRIKKALE’NİN ADI YİNE KÖTÜ DUYULDU

Kırıkkale’den Ankara’ya yolcu taşıyan yolcu midibüsünün şoförü yolda aktarma yapacaklarını söyleyerek kapasitesinin üzerinde yolcu aldı. Aktarma yapmayan midibüsün muavini, Elmadağ ilçesine gelindiğinde, yolculardan para istedi. Ayakta seyahat eden 15 yolcu, kandırıldıklarını söyleyerek para vermeyi reddetti. Bunun üzerine şoför aracı durdurarak, ayaktaki yolcuların inmesini istedi.

YOLCULAR POLİS ARADI

Çoğu Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi olan yolcular, polisi arayarak durumu bildirdi. Polisin gelmesiyle birlikte yolcular ve midibüs şoförü arasındaki tartışma alevlendi. Polis, fazla yolcu taşımadan dolayı midibüs şoförüne cezai işlem uygularken, şoför yolculardan ücret talep etmeye devam etti. Üstelik ayaktaki yolculardan da şikâyetçi olduğunu söyledi.

MAĞDUR OLDUK

Araçta yolculuk yapan Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi Hatice Kübra Yıldız, fazla yolcular için yeni bir araç tahsis edileceği vaat edildiği için bu şekilde yola çıkmayı kabul ettiklerini belirtti. Yıldız, "Yirmi kişilik otobüse, otuz kırk kişi bindirdiler. Ücret istendiğinde de ayaktaki arkadaşlar ‘bizi kandırdınız para vermeyeceğiz’ diyerek tepki gösterdi. Şoför de otobüsü durdurarak, ‘inin o zaman’, dedi. Bir saattir, burada bekliyoruz. İçimizde trene yetişecekler var, hastaneye gidecek olanlar var, mağdur olduk’’ diye konuştu.

CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Cezai işlem uygulanan midibüsün koltuk sayısı kadar yolcuyu araca almasına izin verilirken, diğer yolcular polis tarafından şehir içi dolmuşlarına yönlendirilerek Ankara’ya ulaşmaları sağlandı. Akıllarda ise şoförün kapasitesinin çok üzerinde yolcu almasına rağmen ayaktaki yolculardan şikâyetçi olacağını söylemesi kaldı.



Yunus Pehlivanlı
9.12.2014 22:51:47
Bu habere yorum yazdığım anda haber 23 kere paylaşılmış ve 189 kere okunmuş.Ama işin üzüntü veren ve şaşırtan tarafı hiç yorum yapılmamış. Sizlerin haberlere yorum yazarak katılması, insanımızın bu konulara duyarlı olup-olmadığının bir göstergesidir aynı zamanda.Bu konuya -DUR- diyecek yetkililer bile emin olun sizin yapacağınız yorumların niteliğine ve sayısına göre tavır belirliyorlardır diye düşünüyorum.Bu tip haberlerin üzerine kararlılıkla giden PUSULA GAZETE`sini de kutluyorum

OKTAY KIRLANGIÇ
9.12.2014 22:51:04
TÜRKİYE CUMHURİYETİ KANUNLARININ DEĞİL, METRO KANUNLARININ UYGULANDIĞI ALAN OLAN TERMİNALİN BU DURUMUNU YADIRGAMAK, ABESLE İŞTİGAL OLUR!PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİ DERLER.O MİSAL BUNUN BÖYLE OLACAĞI TAA EN BAŞINDAN BELLİYDİ! BÖYLE OLMAMASI İÇİN ÇOK ÇABALANDI AMA ŞU SAATE ARTIK NAFİLE!SEBEP OLANLARA MÜBAREK OLSUN,KINA YAKSINLAR!

OKTAY KIRLANGIÇ
10.12.2014 06:07:16
ESKİ GAZETECİ ARKADAŞIM SAYIN YUNUS PEHLİVANLI: DEĞİŞİK ZAMAN VE MEKANLARDA MAHALLİ BASINIMIZDA YAŞADIĞIMIZ ŞEHRİN GELECEĞİNE MATUF İYİ VE OLUMLU YÖNLERDE HASBELKADER KALEMŞÖRLÜK YAPTIK.BİLHASSA 1980`DEN SONRASINDA TOPLUMUMUZDA OLUŞAN BANANE VE VURDUMDUYMAZLIĞIN SONUNDA GELİNEN NOKTA, NE YAZIK Kİ İŞTE İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ ŞU ORTAMDIR.GÖRÜŞLERİNE AYNEN KATILIYOR,GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM SAYIN HEMŞEHRİM.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü