Can´dan müze müjdesi

Can´dan müze müjdesi

BELEDİYELER DE MÜZE KURABİLECEK

Can´dan müze müjdesi

Kırıkkale´de geçtiğimiz günlerde Karalı ve Elmalı Köyleri arasında bir tarım arazisinde ortaya çıkan tarihi mozaiklerle ilgili olarak bölgede incelemelerde bulunan Kırıkkale milletvekilleri, yörede çıkan eserlerin Kırıkkale´nin kültür tarihine ışık tuttuğunu ifade ettiler.

PUSULA GAZETESİ ÖZEL ÖNEM VERİYOR

Konuya ilişkin gazetemiz Köşe Yazarı Habilhan Pehlivanlı ile bilgi alışverişinde bulunan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kültür Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Kırıkkale´ye bir Kent Müzesi sözü aldıklarını kaydetti. Can, ?Pusula Gazetesi ve Habilhan Pehlivanlı olarak konuya o kadar önem veriyor ve bu konu üzerinde o kadar çok duruyorsunuz ki bizler milletvekilleri olarak daha da şevk duyuyor, Kırıkkale´miz için yapacağımız bu kültür hamlesinin halkımızda yaratacağı heyecanı görebiliyoruz. Bu anlamda hem şahsınıza hem de Pusula Gazetesi´ne çok teşekkür ederim? dedi.

BELEDİYELER DE MÜZE KURABİLECEK

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı´nın Kırıkkale´ye kurulacak bir Kent Müzesi fikrini çok beğendiğini vurgulayan Can, ?Bakanımız, sizin ve bizim isteğimiz olan, tüm Kırıkkale halkının beklentisi olan Kent Müzesinin üstüne bir de belediyelerimize müjde vererek, isteyen belediyelerin de müze kurabileceğini, bu konuda da Bakanlığın doğrudan destek vereceğinin sözünü aldıklarını kaydetti.? Can, başta Karalı ile Elmalı köyleri arasındaki tarlada çıkan mozaikler olmak üzere Kırıkkale ili sınırları içerisinde çıkan tüm eserlerin artık Kırıkkale´de sergilenebileceğini, bu sayede Kırıkkale´nin de kültür turizminin merkezlerinden birisi olacağını ifade etti.

(ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI)



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı