Can´dan müjde

Can´dan müjde

SAĞLIK ÖĞRENCİLERİNİN STAJ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

SAĞLIK ÖĞRENCİLERİNİN STAJ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Can´dan müjde

Kırıkkale´de bir süredir yaşanan Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin staj yeri bulamama sorunu sonunda çözüldü. Yerel yöneticilerin talebiyle harekete geçen Kırıkkale Milletvekilleri staj sorununun çözülmesini sağladı. Kurumlara gerekli ödenek sağlanarak öğrencilerin kamu hastanelerinde staj yapabilmesinin önü açılmış oldu.

GEREKLİ ÖDENEK VE İMKÂN SAĞLANDI

Staj sorununun çözümüyle ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Kırıkkale Milletvekili ve KEİPA Türk Grubu Başkanı Ramazan Can, Kırıkkale´de Sağlık Meslek Liselerinde (özel-devlet) okuyan öğrencilerin stajlarıyla ilgili problemin çözüldüğünü söyledi. Can ?İlimizde, sağlık meslek liseleri oran açısından diğer illere göre fazladır. Öğrencilerin Kamu Kurumlarında staj yapabilme imkânları sınırlıdır. Bu sınır nedeniyle yüzlerce öğrenci staj yapamaz duruma gelmiştir. Hiç değilse ücret almadan staj yapma imkânı ise 5 yıl önceye kadar bu şekilde staj yapan öğrencilerin büyük bölümünün geriye yönelik dava açarak ücret talep etmesi özellikle Kamu Hastanelerini ciddi derecede sıkıntıya sokmuştur ve öğrencilerimiz staj yapamaz hale gelmişken, Sayın Valimizin ve üç milletvekili olarak bizlerin, Kırıkkale Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı, Halk Sağlığı, İl Sağlık, İl Milli Eğitim Müdürlerimiz ve Özel Sağlık Lisesi Müdürümüz Taki Kaplan´ın gayretleriyle gerekli ödenek ve imkân sağlanmıştır. Öğrencilerimiz artık staj yapabilecektir. Öğrencilerimize ve Kırıkkale´mize hayırlı olsun? dedi.



Harun Alsaç
29.09.2016 14:49:22
Sayın Vekilimiz Sağlıkçıların staj sorununu çözmüş bide bizim sorunumuzu çözse ne iyi olur. Kırıkkale Ağız ve diş sağlığı merkezi olarak eleman eksiğimiz var. personelimiz yetersiz. Hastalara yeterli hizmeti veremiyoruz. Vekilim bizim sorunumuzla bir ilgilenirse çok memnun oluruz.

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız