Çanakkale Türk Savaş tarihinin büyük zaferi

Çanakkale Türk Savaş tarihinin büyük zaferi

Türk Eğitim Sen şube Başkanı Yücel Karabacak Çanakkale Zaferinin Türk Savaş Tarihine altın harflerle yazılan tek kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

ALTIN HARFLERLE YAZILDI

Karabacak açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Çanakkale, bir milletin varoluş mücadelesidir… Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda askerlerimizin, dünyayı hayrete düşüren kahramanlık destanıdır”

DÜĞÜNE GİDER GİBİ SAVAŞA GİTTİLER

“Bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerimizin destanıdır. Bu zafer, anaların biricik evlatlarını bağrına basıp, başına kurbanlık koyun gibi kınalar yakıp cepheye gönderdiği bir savaştır. Gencecik fidanlarımızın; bayrağını düşürmemek için yan yana şehit düştüğü büyük vatan savunmasıdır.

VATANIN BÜTÜNLÜĞÜ VE MİLLETİN BAĞIMSIZLIĞI

Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletinin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Türk ulusu bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların etkisiyle kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmıştır. Çanakkale Zaferiyle birlikte, Şehitlerimizi andığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ