Çanakkale Şehitleri unutulmaz

Çanakkale Şehitleri unutulmaz

Sulakyurt ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 98. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi. Kaymakam Harun Kazez, Çanakkale şehitlerinin ebediyete kadar hatırlanacağını söyledi.

ŞEHİT AİLELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Sulakyurt Cumhuriyet meydanında düzenlen programa, Kaymakam Harun Kazez, Belediye Başkanı Ali Şahin, Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Galip Kocaman, Yazı İşleri Müdürü Ahmet Tamkoç, daire amirleri, şehit yakınları, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk büstüne çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından başlayan programda, günün anlam ve önemiyle ilgili askeri personel ve öğrenciler tarafından konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Kaymakam Kazez, şehit aileleri ve daire amirlerini Kaymakamlığa davet ederek ikili sohbet ve görüşmelerde bulundu. Kaymakam Kazez şehit annesiyle yakından ilgilenerek ona altın hediye etti.

ETKİNLİKLER YAPILDI

Program daha sonra Sulakyurt Belediyesi`nin konferans salonuna geçilerek Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi`nin hazırlamış olduğu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 98. Yıl Dönümü ile ilgili diğer etkinliklere geçildi. Burada da öğrenciler tarafından yapılan günün anlam ve önemiyle ilgili etkinlikler düzenlendi. Kaymakam Harun Kazez, gençlerin hazırlayıp sunduğu programdan dolayı öğretmen, öğrenci ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Kazez, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı?nın tarihimizin en önemli sayfası olduğunu belirterek, bu savaşın bir bağımsızlık ve var oluş mücadelesi olduğunu söyledi.

98 YILLIK ŞAN VE ŞEREF

Kaymakam Kazez, ?Tarihimizdeki en önemli nokta Çanakkale Savaşı?dır. O gün orada 250 bin vatan evladını şehit verdik. Şehitlerimiz, tertemiz güzel bir ülkeyi bizlere emanet etmek için vatan için canlarını feda ettiler. Aradan 98 yıl geçti. 98 yıl sonra bizler şimdi ne yapabiliriz. Bizler, hep birlikte bu emaneti en güzel şekilde yüceltmek için, ülkemizi daha güzel yerlere getirmek için daha çok çalışacağız, daha çok emek vereceğiz ve daha çok üreteceğiz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartacağız? şeklinde konuştu.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ