Çanakkale Ruhunu yaşatmak zorundayız

Çanakkale Ruhunu yaşatmak zorundayız

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Millet olarak Çanakkale ruhunu yaşatmak zorundayız” dedi.

ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATMALIYIZ

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan Taşkın “Milletimizi köleleştirmek ve ülkemizi parçalamak düşüncesinde olan emperyalist güçlerin hüsrana uğradığı bir dönemi hatırlıyoruz. Tarihte eşine az rastlanır bir mücadelenin 100. yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz, diyen Taşkın, mesajında şunları söyledi: “Çanakkale Zaferi, yüce milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştiren, çok kısıtlı imkânlara rağmen milletimizin, millet olarak yaşayabilmek için mücadele ettiği bir zaferdir. Aziz şehitlerimiz, her türlü imkâna sahip olan süper güçlerin karşısına dikilerek Çanakkale’nin geçilemeyeceğini göstermişlerdir” dedi.

TÜRK MİLLETİ DESTAN YAZMIŞTIR

Taşkın açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Türk Milleti, Çanakkale’de destan yazmıştır. Vatan topraklarını korumak ve düşmana koymak için henüz bıyıkları terlememiş çocuk yaştaki askerlerimiz, ülkemizin dört bir yanından Çanakkale’ye gelmiş ve burada onurlu bir mücadele sergileyerek şehit düşmüşlerdir. Analarını, eşlerini, çocuklarını, eğitimlerini bırakarak adeta ölüme koşan aziz şehitlerimiz, memleketlerine, evlerine geri dönmeyi hiç düşünmeden mücadele ettiler ve kanlarıyla bu aziz toprakları suladılar. Bu çocuklar Çanakkale’de destan yazdılar.”

EŞİ GÖRÜLMEMİŞ MÜCADELE

“Bu topraklar, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir mücadele ve akan kanla vatan olmuştur. Onların hatıralarına hürmet edilmelidir. Çanakkale’de Rahman-ı Rahim’e kavuşan aziz şehitlerimizi ölümsüzleştirmek için 81 ilde anıtlar dikilmelidir. Çanakkale şehitleri unutulmamalı ve unutturulmamalıdır. Bu vatanın kolay kazanılmadığını herkesin bilmesi gerekir. Özellikle genç neslin Çanakkale ruhuyla yetişmesi gerekir. Genç neslin, aziz şehitlerimizin emaneti olan bu vatanı koruması, ülkemizin kalkınması, milletimizin daha ileriye gitmesi için Çanakkale ruhunu çok iyi anlaması gerekir.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ