Çanakkale ruhunu yaşadılar

Çanakkale ruhunu yaşadılar

‘Dünümüz, Yarınlarımızdır' projesi kapsamında Kırıkkale İmam Hatip Lisesinden 24, Kırıkkale Üniversitesinden de 38 öğrenciden oluşan grupla Çanakkale'ye gezi düzenlendi.

ÇANAKKALE’Yİ GEZDİLER

İlim Yayma Cemiyeti Kırıkkale Şubesi tarafından gerçekleştirilen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2014 Yılı 1. Çağrı Dönemi Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında finanse ettiği ve gençlerimize tarih bilinci ve hareketlilik kazandırmak amacıyla hazırlanan ‘Dünümüz, Yarınlarımızdır’ projesi kapsamında Çanakkale’ye gezi düzenlendi. Gezinin birinci gününde Çanakkale Merkezdeki Aynalı Çarşı ve Truva heykeli ziyaretiyle edilirken, ikinci günde Gelibolu’ya geçilerek önce öğrencilere Çanakkale Savaşının tarihçesini görsel olarak tanıtan ve dünyanın en büyük 2. Simülasyon merkezi olan Çanakkale Simülasyon merkezine gidildi. Toplam 11 salondan oluşan ve 3 boyutlu ve görsel efekti olan bu müze insanı aynı savaşın içinde gibi hissettirip, adeta Milli Mücadeleyi öğrencilere yaşattı.

SAVAŞ MÜZESİNE ZİYARET

Daha sonra savaş müzesi ziyareti yapılan gezide Seddülbahir Cephesi, Arıburnu Cephesi, Anafartalar Cephesi, Tahliye Cephesi gezildi. 57. Alay ve Şehitlikte öğrenciler şehitlerin ruhlarına dualar okurken, daha sonra Abide ziyareti yapıldı. Sahibi bir bakkal olan, bölgedeki çocuklara ve halka küçük hediyeler vererek toplattığı savaşta kullanılan gerçek silah, bomba, mecmua, resim, gazete ve mühimmattan oluşan müzeyi ziyaret eden öğrenciler, son olarak babasının kendi eliyle gömdüğü için mezarı tek olarak bilinen Ali Sadi Efendi’nin oğlu Mustafa Efendinin kabri ziyaret edildi. Ziyaretler sırasında Hafız öğrenciler burada yatan ve tüm şehitlerin ruhuna Kuran-ı Kerim okudular.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok