Çanakkale öyküleri ağlattı

Çanakkale öyküleri ağlattı

Tarihçi yazar İsmail Çolak Kırıkkale Osmangazi Lisesi öğrencilerine "Çanakkale'nin Kahraman Liselileri" konulu konferans verdi. Konferans sırasında öğrenciler anlatılan öyküler karşısında gözyaşlarını tutamadılar.

ÖĞRENCİLERİYLE PAYLAŞTI

Kırıkkale Osman Gazi Lisesi´nde 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 100. yıl anma programı düzenlendi. Okulun tarih öğretmeni aynı zamanda araştırmacı yazar olan İsmail Çolak bu vatan için yüz yıl önce yaşanan kahramanlık ve fedakârlık öykülerini öğrencileri ile paylaştı. Okulun konferans salonunda gerçekleşen programda Çolak,"Bir hilâl uğruna nice güneşler Çanakkale ufuklarında aydınlık yarınlarımızın teminatı olarak batıp gitti.”dedi.

RESİM SERGİSİ

Çolak, Çanakkale’de, İstanbul ve çevre illerden gönüllü olarak cepheye giden üniversiteli genci, lise öğrencisi, öğretmeni, medrese talebesi, müderrisi, tekke şeyhi ve dervişi ile topyekûn bir “irfan ordusu” da çarpıştı. Eğitim neferlerimiz, okullarını bırakıp cepheye koştular ve tatlı canlarını vatanlarına siper ettiler. Anadolu-İslâm karakolunun son kalesi Çanakkale’yi geçilmez kılan destansı mücadelede “mektepli Mehmetlerin” her türlü övgüye değer kahramanlıkları hayati bir öneme sahiptir." dedi. Ayrıca 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında okulda Resim Öğretmeni olan Barbaros Yücer tarafından öğrencilerin Çanakkale konulu yağlı boya çalışmaları sergilendi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı