Çanakkale otobüsüne öğrencilerden yoğun ilgi

Çanakkale otobüsüne öğrencilerden yoğun ilgi

Çanakkale gazileri ve şehitleri anısına Türkiye Gaziler ve Şehitler Derneği tarafından organize edilen Çanakkale otobüsü Kırıkkale'ye geldi.

GÖRSEL OLARAK ANLATILIYOR

Cumhuriyet Meydanı’nda hizmete açılan seyyar müze, Çanakkale Savaşlarını, o güne ait tarihi eserlerle birlikte görsel bir şekilde anlatıyor.  Öğrenciler, otobüse yoğun ilgi gösterdiler.  Çanakkale savaşında milletin Türk’üyle, Laz’ıyla, Kürt’üyle, Çerkez’iyle hep beraber olduğunu söyleyen vatandaşlar, tekrar o günleri yaşatan otobüs görevlilerine ve dernek yöneticilerine teşekkür ettiler.

ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATMAK

Müzenin oluşmasında büyük emek harcayan dernek yetkilileri seyyar müze ve amaçları ile ilgili bilgiler verdi. Çanakkale Valiliği ve bazı firmaların katkıları ile böyle bir çalışma başlattıklarını belirten yetkililer, “ Kırıkkale’de seyyar müzemize büyük ilgi var. Bu ilginin artarak büyüyeceğini tahmin ediyorum. Amacımız 5 yıl içerisinde Anadolu’yu dolaşarak, Çanakkale Zaferinin 100.yılı olan 2015’e kadar,  bu zaferi bize yaşatan kahramanları bütün Türkiye’ye tanıtmak. Milli birlik ve beraberliğin temeli olan Çanakkale ruhunu yaşatmaya, canlı tutmaya çalışıyoruz” dediler.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı