Çanakkale konferansı düzenlendi

Çanakkale konferansı düzenlendi

Kırıkkale Eğitimciler Derneği, "Bir Destandır Çanakkale? isimli bir konferans düzenledi. Araştırmacı yazar Hasan Hüseyin Maltepe`nin verdiği konferansa çok sayıda vatandaş katıldı.

HERKESİN DERS ÇIKARMASI LAZIM

Araştırmacı yazar Maltepe, konuşmasında, "Ey insanlar! Şehitleri ziyaret ediniz, onlara selam veriniz. Allah`a yemin ederim ki şehitler, selam veren kimselere kıyamete kadar selam verirler." hadisini hatırlattı. Konferansı slaytlar eşliğinde veren Maltepe, "Çanakkale ruhunun hissedilmesi, öğrenilmesi için imkanı olan herkesin oraları görmesi, ders çıkarması lazım. Yaşadığımız toprağın nimetini bugün görüyorsak eğer, o gün canlarını vatan için ortaya koyan şehit ve gazilerimiz sayesindedir. Onlardan dualarınızı esirgemeyin, oralara gidin, onları selamlayın. Onların selamı kıyamete kadar sizinledir" dedi. Çanakkale Savaşları`na gidenlerin kimisinin yıllar sonra döndüğünü, çoğununsa dönemediğini vurguladı.

ÖLÜM KALIM MÜCADELESİNİN ADIDIR

Maltepe, "Kore`de şehitliği ziyaret etmeyen öğrencileri diploma vermiyorlar, Anzaklar, her yıl 25 Nisan`da binlerce kilometre yol gelerek dedelerinin çektiği acıyı yaşamak için Çanakkale`yi görüyor. Biz de tarihimize ve şehitlerimize saygı ve hürmetimizi onları ziyaret ederek göstermeliyiz. Kahramanlara yakışmayan sıfatları takmamalıyız, hatıralarından ders çıkarmalıyız" şeklinde konuştu. Dernek Başkanı Hadi Yalman?da yaptığı konuşmada, ?Çanakkale bir millete karşı değil, birleşik güçlere karşı tek başına milletimizin verdiği kahramanlık savaşının ve ölüm kalım mücadelesinin adıdır. Deneyimli komutanlardan çiçeği burnunda askerlere kadar herkesin şehitlik rütbesine ulaşmak için sırasını beklediği yerin adıdır ?dedi. Kaya Sak?ın şiirlerde büyük alkış aldı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı