Çanakkale Cumhuriyete giden yolun en önemli kilometre taşı

Çanakkale Cumhuriyete giden yolun en önemli kilometre taşı

AK Parti Kırıkkale Milletvekili aday adayı Av. Ayhan Yılmaz Çanakkale Zaferinin Türkiye Cumhuriyetine giden yolun en önemli kilometre taşı olduğu söyledi.

CUMHURİYETE GİDEN YOL

Yılmaz açıklamasında “Kurtuluş Savaşı`nın ve Türkiye Cumhuriyeti`ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olan Çanakkale Zaferimiz tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahip olan Çanakkale Zaferiyle vatanın her tarafından bir araya gelerek destanlar yazan bu kutlu milletin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olamayacağını bütün dünya görmüştür” dedi.

ÖĞRENCİLER CEPHEYE GİTTİ

Yılmaz şu ifadelere yer verdi “ Ülkemizde pek çok okul Çanakkale Savaşlarının olduğu yıllarda mezun vermemiştir. Çünkü o okulların tüm öğrencileri Çanakkale cephesine gitmiş orada kahramanca mücadele etmiş kimi şehit olarak, kimi gazi olarak bir daha okullarına dönme imkânı bulamamıştır. Biz işte böyle bir fedakârlığın, işte böyle bir ruhun, işte böyle bir azmin neticesi olarak bugünlerimize kavuşmuş bir milletiz. Bizler, Millet olarak yokluklar içindeyken bile Çanakkale geçilmez dedirten sağlam inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi bugün de işte bu ruhtur, bu inançtır. Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız. Bizi millet yapan yüksek değerlerimizi canlı tutmaya, bu değerlerimizi yüceltmeye devam edeceğiz.”

ECDADIMIZIN KAZANDIĞI ZAFER

“Ecdadımız, Çanakkale`de kazandığı o muhteşem zaferle, bu milletin 200 yıllık makûs talihini tersine çevirmiştir. Çanakkale zaferi, yüzbinlerce gencimizin, şehit olarak, gazi olarak hayatlarının baharında sönmesi pahasına elde edilen bir zaferdir. Çanakkale zaferinin sonuçlarını çok iyi değerlendirmemiz, 100 yıl önce yazılan bu şanlı destandan çok iyi dersler çıkarmamız gerekmektedir.  Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi`nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü`nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız