Çanakkale, Türkiye´nin diriliş sahnesidir

Çanakkale, Türkiye´nin diriliş sahnesidir

102 YILLIK GURUR...

Çanakkale, Türkiye´nin diriliş sahnesidir

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, tarih boyunca bağımsızlık için savaşan asil milletin, şehitlerini ebediyete kadar unutmayacağını söyledi. Haktankaçmaz, ?Çanakkale´de alay komutanından son erine kadar şehit olan 57. Alayı hatırlamamak mümkün değildir? dedi.

TARİHİ KAHRAMANLIK HİKÂYESİ

Çanakkale Zaferi´nin 102. yıl dönümü Kırıkkale´de düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı´nda yapılan çelenk töreni ile başlayan tören, Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği ile Vatan İçin Can Verenler Derneği çelenkleri Atatürk Anıtına bırakılması ile devam etti. Ardından Şehitlik ziyaretinde bulunan il protokolü burada şehit kabirlerini gezerek, mezarlara karanfil bıraktı. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, tarih boyunca bağımsızlık için savaşan asil milletin, şehitlerini ebediyete kadar unutmayacağını söyledi. Haktankaçmaz, ?Çanakkale´de alay komutanından son erine kadar şehit olan 57. alayı hatırlamamak mümkün değildir? dedi.

GURURLANDIĞIMIZ BİR GÜN

Haktankaçmaz, ?Bugün önemli bir gün. Milletçe gururlandığımız, acılarımızla beraber gururlandığımız günlerden birisi. Hem şehitlerimizi anıyoruz hem Çanakkale Zaferi´nin 102´nci yıldönümünü kutluyoruz. Bizler tabi şehitlerimize, gazilerimize ne kadar minnet duysak azdır. Bu topraklar kolay kazanılmadı, kolayda elde tutulmuyor. Anadolu gibi zor bir coğrafyada yaşayabilmek için kahraman evlatlara sahip olmak gerekir. Bu kahramanlığı bu millet her yerde gösterdi. 15 Temmuz´da da yaşanan ruh aynı ruhtu. 15 Temmuz´da bu millet, bu ruhtan bir şey kaybetmediğini bir kez daha gösterdi. Karlı dağlarda, inlerinde terörist arayan güvenlik güçlerimize de gördükçe bu ruhun canlı olduğunu bir kez daha görüyoruz? dedi.

BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ

Haktankaçmaz, ?Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. ?Kurtuluş Savaşı´nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti´nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, Türk Milletinin bağımsızlık yolunda fedakârlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtıdır. Verdiğimiz 250 bin şehidin ulvi kanlarıyla çizilen tarihimizin en yüce şeref ve gurur tablolarından birisi olan Çanakkale Zaferi, alınması gereken derslerle doludur.?

AYNI KARARLI İRADEYLE KORUMAK

?Ecdadımızın canlan pahasına koruduğu bu vatan, bize bırakılmış bir miras değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartarak gelecek nesillere aktarılacak en kutsal emanettir. Bugün huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu topraklarda bizlere düşen görev, her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı bir asır önceki aynı kararlı irade ile korumaktır.? Büyük Türk Milleti, Çanakkale´de yedi düvele karşı gösterdiği kahramanlığın bir örneğini, 15 Temmuz gecesi düzenlenen hain darbe girişimine karşı verdiği mücadele ile bir kez daha göstermiş ve bu vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi´nin 102. yıldönümünde gösterdikleri eşsiz mücadelenin bilinciyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete göç eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum? dedi.

102 YILLIK GURUR

Bakım Üsteğmen Celal Burak Kağızmanlı, ?102 yıl önce kendilerini dünyanın en kuvvetli ve en mağrur ordusu kabul eden, yedi düvelin, Çanakkale´de Kahraman Türk Askerinin iman dolu göğsüne çarpa çarpa, bütün ümitleri ile birlikte Türk sularına gömüldüğü gündür? dedi. Kağızmanlı, ?Bugün bir ulusun küllerinden yeniden dirilerek var oluş mücadelesi verdiği yenilgiler ve toprak kayıpları ile uzun yıllar süren umutsuzluğa ve kötü gidişe son vererek yeniden itibar kazandığı, harp tarihine altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanı olan, Çanakkale Deniz Zaferinin 102´inci yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz? şeklinde konuştu.

GENİŞ KATILIM

Düzenlenen programa Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Mehmet Demir, Abdullah Öztürk, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Aslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ