Can hayattan aşure ikramı

Can hayattan aşure ikramı

Kırıkkale'nin en önemli alışveriş merkezlerinden birisi olan Can Hayat AVM Çalılıöz Şubesi tarafından, müşterilerine aşure dağıtıldı. AVM Müdürü Hasan Çamdal, yardımlaşma duygusunun açığa çıktığı bugünlerde bu tür organizasyonların önemli olduğunu söyledi

 

BİRLİK VE BERABERLİK

Muharrem Ayı nedeniyle Can Hayat AVM tarafından müşterilerine aşure dağıtımı yapıldı. 2 bin kişilik aşure mağazaya gelen müşterilere ikram edilirken, müşteriler bu uygulamadan son derece memnun olduklarını dile getirdiler. Her yıl Muharrem ayında aşure dağıtımının yapılması gerektiğini söyleyen Mağaza Müdürü Hasan Çamdal, "Kırıkkale’de önemli mağazamız olarak dayanışma içinde olduğumuzu gösterirken, vatandaşlarımıza da aşure ikram ederek yıllardır devam eden geleneğimizi sürdürüyoruz. Aşure tatlısı, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yansıttığı gibi, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı da pekiştiriyor.” dedi.

 

AŞURE MANİDARDIR

İslamiyet inancına göre Muharrem ayında yapılan Aşure’nin çok manidar olduğunu ve bu günde yaşanan olayların çok önemli olduğunu kaydeden Çamdal, yaptıkları etkinliği geleneksel hale getirecekleri sözünü verdi. Bu kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Çamdal, ikram anlayışının son yıllarda yeniden canlandığını kaydetti. Müşterilerin de bu tür ikramlardan memnun kaldığını belirten Çamdal, 1 hafta boyunca aşure ikramının devam edeceğini bildirdi. Mağaza önüne kurulan koca tencerenin başına geçerek, ikramları bizzat organize eden Çamdal, müşterilerine her zaman önem verdiklerini ifade etti. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü