Camilerden sala ve ezan sesleri yükseldi

Camilerden sala ve ezan sesleri yükseldi

"BUGÜN, BİRLİK VE BERABER OLMA GÜNÜDÜR"

Camilerden sala ve ezan sesleri yükseldi

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de Diyanet İşleri Başkanlığı´nın talimatıyla birlikte camilerden sala ve ezan sesleri yükseldi. Darbe girişimi sonrası saat 01.30 sularında gerçekleşen olayda vatandaşlar meydanlara davet edildi.

BİRLİK VE BERABER OLMA GÜNÜDÜR

Türkiye´de yaşanan olayların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı´nın talimatıyla camilerden sala okundu. Tüm Türkiye´de minarelerden gece boyu aralıklarla ezan okundu ve ardından halk darbe girişimine karşı meydanlarda emniyet müdürlükleri önünde toplanmaya çağrıldı. Bazı camilerden ise Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çağrısına kulak verilmesi ve demokrasiye sahip çıkılması için Allah ve Muhammet aşkına sokağa çıkılması istendi.

GİRİŞİMLERİ OLUMSUZ SONUÇLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, paralel cuntanın darbe girişimi üzerine, din görevlilerine gece yarısı bir mesaj gönderdi. Görmez, minarelerin ışıkların yanması ve sala verilmesi çağrısında bulundu. Görmez´in, mesajı şöyle: "Din gönüllüsü kardeşim. Bugün milletimizin hukukunu korumak için üzerimize düşeni yapmak en büyük vecibedir. Ülkenin ve milletin birliğinin, huzur ve refahının ayaklar altına alınması, milli iradenin cebir ve şiddetle çiğnenmesi asla kabul edilemez. Milletimizin manevi rehberleri olarak her türlü kanun ve hukuk dışı girişimlere karşı milletimizle beraberiz?

MİNARELERİN IŞIKLARI YANDI

?Hepinizi özgürlüğün simgeleri olan minarelerimizden halkımıza bu büyük ihanete şiddete başvurmadan karşı koymaya davet ediyorum. Bu gece minarelerin ışığı yanacak, salalar verilerek milletimiz hukukuna sahip çıkmaya davet edilecektir" dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ