Camiler birleştiricidir

Camiler birleştiricidir

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Delice İlçe Müftülüğünün organizesinde konferans düzenlendi. Cami, Aile ve Kadın konulu konferansı İl Müftüsü Bekir Gerek sundu. Gerek camilerin bir araya getiren, birleştiren anlamı taş

YENİ KURAN KURSLARI AÇILDI

Kur’an tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Mustafa Köse, “ Camilerimiz çok önemli hizmetleri yerine getiren mekânlardır. Camiler dinin merkezi konumundaki mekânlardır. Bu mekânların süsleri de din hizmeti veren İmam Hatip ve Müezzin kayyımlardır.” Dedi Din Görevlilerinin haftasını kutladı. Köse ayrıca Camilerin sadece ibadet edilen mekânların dışında her türlü sosyal mekânların barındırdığı mekânlar haline gelmesini, Camilerin yapım aşamasında daha kapsamlı projeler oluşturularak inşa edilmesi gerektiğini belirterek, Din görevlilerinin görevlerinin günün yirmi dört saat sürdüğünü, doğumumuz ile başlayıp ölene kadar hayatımızın her anında din görevlilerinin olduğunu vurgulayan İlçe Kaymakamı Mehmet Parlak, ilçede din görevlisi açıklarının olmadığını, yeni Kur’an Kursların açıldığını söyledi.

SOSYAL VE KÜLTÜREL

HİZMETTE DE BULUNUYORLAR

Konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Bekir Gerek ise; Bilindiği üzere İslam dininde ibadet yerlerine  mescit ve cami denmektedir. Mescit Allah’a secde edilen yer demektir. Cami ise kelime olarak toplayan, birleştiren, bir araya getiren anlamlarına gelmektedir. Bir mabet olarak cami; Müslümanların kendi aralarında  yan yana saf durdukları, gönül gönüle kaynaştıkları, acı ve sevinçleri paylaştıkları, Cenab-ı Allah’ın manevi huzurunda dua ve ibadetlerini, samimi yakarışlarını birleştirerek eda ettikleri kutsal mekanlardır. Din görevlisi ise büyük bir fedakarlıkla insanımızın sosyal ve kültürel hizmetinde de  bulunmaktadır” dedi.

KARDEŞLİĞİN PEKİŞTİRİLMESİNDE

DİN GÖREVLİLERİNİN ROLÜ VAR

Gerek “Cami cemaati olsun, olmasın insanımızın doğumundan ölümüne kadar, hatta vefatından sonra da yanında vardır. İsminin konmasında, sünnetinde, askere uğurlanmasında, nikahında, hastalığında, ziyaretinde, bayramında, taziyesinde, vefatından sonra verilen yemeğinde, duasında, mevlidinde, sevincinde hep din görevlisi vardır. Kırgınlıklarının giderilmesinde, küslerin barıştırılmasında,  milli birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekiştirilmesinin öncülüğünde  hep din görevlileri bulunmaktadır” şeklinde konuştu. Ayrıca bütün din görevlilerinin ve Kuran Kursu Öğreticilerinin haftasını kutladı. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü