Camiler Müslümanların kutsal mabetleridir

Camiler Müslümanların kutsal mabetleridir

CAMİLER HAFTASI MÜNASEBETİYLE...

Camiler Müslümanların kutsal mabetleridir

Yahşihan´da "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında Yahşihan İlçe Müftülüğünün organizasyonunda İstasyon Camisinde bir program düzenlendi.

PROTOKOL KATILDI

Programa Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen, İlçe Müftüsü Arif Bayrak Kamu Kurum ve Kuruluşların daire amirleri,  din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Yahşihan İlçe Müftüsü Arif Bayrak konuşmasında, ?´ Bu haftada özellikle göze çarpan konular Cami, Din Görevlileri ve Cemaat kavramlarıdır. Cami; toplayan anlamına gelir. İbadet edilen yer demektir. Din olgusu, inanma ihtiyacı insanın yaratılmasıyla başlamıştır. Yeryüzünde yapılan ilk Mabet Beytullah, Kâbe´dir. Biz Müslümanlar için Camilerin yeri ve önemi çok büyüktür. Namaz Müminin Miracı ve Allah´a en yakın olduğu ibadettir. Bu hafta vesilesiyle Cami, Cemaat ve Din Görevlilerinin kaynaşması da azami ölçüde sağlanmaya çalışılacaktır. İlçe Müftülüğümüz bu hafta boyunca, konferans, vaaz, hutbe okuma, gençlerle buluşma, gibi faaliyetlerde bulunacaktır. Bu haftanın ilçemize ve milletimize hayırlı olmasını diler, tüm Din Görevlilerimize sağlık, sıhhat ve başarılar dilerim´´ dedi.

CAMİLER MÜSLÜMANLARIN MABEDİ

Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen İslam dininin ibadethaneleri olan camilerin Müslümanları bir araya getiren, toplayan mekânlar olduğunu söyledi. Özen ?Bu nedenle camiler birleştiricidir. Toplumu birleştiren mekânlardır. Ayrıştırıcılığı değil, bütünleştirmeye hizmet eden mekânlardır. Bu özelliğe ile camilerimiz ülkemizde milletimizin, dünyada İslam toplumunun birliğine hizmet eden mekânlardır. Bu nedenle siz din görevlilerinin görev ve sorumlulukları ağırdır. Sizler camilerde ev sahibisiniz ve toplumun her kesiminin camilere gelmesine, camilerde buluşmasına, birlik olmasına vesile olmalısınız. Bilmelisiniz ki camilerimiz sadece namaz kılınan, ibadet edilen mekânlar değildir. Kıymetli din görevlilerimiz, sizler camilerde sadece namaz kıldıran devlet memurları değilsiniz. Hayatının 24 saati toplumun gözü önünde olan insanlarsınız, cemaatin örnek aldığı, kendisine rol model yaptığı insanlarsınız. Bir hareketiniz veya bir sözünüzle toplumda doğru uygulamaya da yanlış uygulamaya da sebep olabilecek insanlarsınız. Öyle bir görev icra ediyorsunuz ki sorumluluğu sadece kendinizi değil, cemaatinize, hatta çok daha büyük toplum kesimlerine mal olabilecek bir görev icra ediyorsunuz. Bu duygu ve düşüncelerle Camiler ve Din Görevlileri Haftası´nın İlçemize, ülkemize ve İslam dünyasına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü