Çalıp söyleyip kazanıyorlar

Çalıp söyleyip kazanıyorlar

HEM HARÇLIK HEM MÜZİK

Çalıp söyleyip kazanıyorlar

Kırıkkale´de bir grup genç okul harçlıklarını sokakta gitar çalıp şarkı söyleyerek kazanıyor. Gençler gelip geçenlerden istek bile alıyorlar.

HEM HARÇLIK HEM MÜZİK

Kırıkkale´de çeşitli lise ve Kırıkkale Üniversitesi bir grup öğrenci boş zamanlarında Kırıkkale sokaklarında gitar çalıp şarkı söyleyerek okul harçlıklarını kazanıyorlar. Biri gitar, diğeri flüt çalarken bir diğeri ise şarkı söylüyor. Zaman zaman da koro halinde anonim türküleri seslendiren gençlere gelip geçen vatandaşlar karınca kararınca harçlık veriyor.

BİZ DİLENCİ DEĞİLİZ

Grubun assolisti ve flütçüsü Hüseyin Yılmaz üniversite öğrencisi olduklarını yaşam koşulları karşısında böyle bir şeyi düşündüklerini söyledi. Yılmaz ?Biz dilenci değiliz. Bazıları bize o gözle bakıyor. Biz hem hobi olarak başladığımız mesleğimizi geliştiriyoruz, hem de vatandaşlara müzik ziyareti veriyoruz? dedi. Gitarist Hayrettin Atasoy da bu tür grupların Avrupa ülkelerinde çokça olduğunu bildirdi. Grubun diğer üyeleri Kürşat Türker, Bahadır Demirtaş, Abdulkadir Kayalak ve Abdullah Güngör ise müzik ve şarkılara eşlik ediyor.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı