Çakıcı´nın ifadesi alındı

Çakıcı´nın ifadesi alındı

SÖYLEDİKLERİNİN ARKASINDA OLDUĞUNU YİNELEDİ

Çakıcı´nın ifadesi alındı

Alaattin Çakıcı´nın, Kırıkkale Cumhuriyet Savcısı Kaçar ve Cezaevi Müdürü Şahin´e "tehdit ve hakaret" ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava kapsamında talimatla ifadesi alındı.

SÖYLEDİKLERİNİN ARKASINDA OLDUĞUNU YİNELEDİ

Hükümlü Alaattin Çakıcı´nın, Kırıkkale Cumhuriyet Savcısı Osman Kaçar ve Kırıkkale Cezaevi Müdürü Mustafa Şahin´e "tehdit ve hakaret"te bulunduğu gerekçesiyle Ankara´da yargılandığı dava kapsamında, talimatla ifadesi alındı. Çakıcı, talimat ifadesi için Tekirdağ Cezaevi´nden getirildiği adliyeye geniş güvenlik önlemleri altında arka kapıdan alındı. Tekirdağ 4. Asliye Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmaya, Çakıcı ile avukatları Mehmet Sinan İnce ve Gökhan Kılıç katıldı. Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Çakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin´e "tehdit ve hakaret" içeren mektup gönderdiği gerekçesiyle Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesi´nde yargılandığı davanın 22 Ekim 2014´teki duruşmasında söylediklerinin arkasında olduğunu kaydetti.

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ

Duruşmada "Annesini göremeden vefat etmesi halinde Kırıkkale Başsavcısı Osman Kaçar ve Cezaevi Müdürü Mustafa Şahin´i toprağa gömeceğini" söylediğini belirten Çakıcı, sözlerin eyleme dönüşmediği sürece düşünce özgürlüğüne girdiğini savundu. Hükümlü Çakıcı, duruşmanın ardından tekrar Tekirdağ Cezaevi´ne götürüldü. Alaattin Çakıcı hakkında Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesi´nde sarf ettiği sözler üzerine Kaçar ve Şahin´e "tehdit ve hakaret" ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı. Davaya bakan Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi, Tekirdağ Cezaevi´nde hükümlü bulunan Alaattin Çakıcı´nın talimatla ifadesinin alınması istemiyle Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı´na yazı yazmıştı.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama