Çakı gibi polis oldular

Çakı gibi polis oldular

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu?nun 2011?2012 eğitim öğretim yılı 3. dönem mezuniyet töreni yapıldı. Mezun olan 378 polis adayının diplomaları katılımcılar tarafından verildi. Diplomalarını alan polis adayları Bayrak ve silah üzerine yemin ettiler.

Kırıkkale PMYO?dan mezun olan polis adayı Bayrak ve silah üzerine yemin ederek mesleğe adım attılar

AİLELERİ YALNIZ BIRAKMADI
Polis Meslek Yüksek Okulu?ndan mezun 3. Dönem 378 polis memuru için yemin ve diploma töreni düzenlendi. Coşkulu bir şekilde yapılan törende Türk Bayrağı ve silaha el koyup yemin eden çiçeği burnundaki polis memurları keplerini havaya fırlatarak mutluluklarını aileleriyle paylaştılar. Meslek Yüksek Okulu?na ait statta düzenlenen törende 3. dönem mezunlarını aileleri yalnız bırakmadı. Tribünleri dolduran polis adaylarının aileleri çocuklarının sevincine ortak olmak için birbirleriyle yarıştı.


378 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
Geniş katılımla gerçekleştirilen törende aileler evlatlarının görüntüleyebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Sevinç ve gururun hâkim olduğu törenlerde aileler duygu dolu anlar yaşadı. Tören sonunda aileleriyle kucaklaşan polis memurları bundan sonraki süreçte tayin olarak görev yapacakları illerle gidecekler. Törende konuşma yapan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Yaşar Ayvaz, ? Bizler bu gün yürekleri vatan sevgisiyle çarpan ve milletimizin emaneti olarak görüp yetiştirdiğimiz 378 öğrencimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Değerli genç meslektaşlarım; Sizler iki yıl süreli ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayarak, Polis Meslek Yüksek Okulumuzun üçüncü dönem mezunları oldunuz. Kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanmasından sorumlu olan polislik mesleğimizin kutsal bir meslek olduğunu, temel hak ve özgürlüklerin korunması gibi hassas bir görevi yerine getireceğinizi unutmayın.

HUZUR VE GÜVEN VERECEKSİNİZ
Her alanda kendilerini geliştirmelerini ifade eden Ayvaz ?Eğitim ve öğreniminiz süresince Atatürk İlke ve İnkılâplarını içtenlikle benimseyerek, Anayasa ve yasalara bağlı, Türk milletinin milli, manevi, insani ve ahlaki değerlerini meslek etiği ve davranışı haline getirerek, özü ve sözü bir, vakur, kibar ve nazik hareket ederek, size verilen görevi her türlü olumsuz şartlara rağmen zamanında ve kanunlara uygun şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. Meslek hayatınızda da bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip ederek, araştırma ve öğrenmeye, kendinizi her yönüyle geliştirmeye devam edip halkın hizmetinde başarılı çalışmalarınızla vatandaşlarımıza huzur ve güven vereceksiniz."

POLİS MESLEĞİ ONURLU BİR MESLEKTİR
Okulumuza geldiğiniz günden mezun olduğunuz güne kadar bulunduğunuz sürede almış olduğunuz eğitim ve öğretimin ışığında karşılaşacağınız her türlü zorlukların üstesinden geleceklerini ifade eden Ayvaz ?Özel yaşantınızda ve meslek hayatınızda daima sorun yaratan değil sorun çözen, iyi bir aile reisi, teşkilatımıza ve milletimize faydalı bir emniyet personeli olacağınıza inancım tamdır.Görevinizi yaparken güvenilir olmaya dikkat edeceksiniz. Güvenilir olmayan bir personelin ve kurumun güvenliği tesis etmesi söz konusu olamaz. Sizler bir yandan milletin güvenliğini sağmaya çalışırken bir yandan da insanımızın devlete olan güvenini sağlamlaştıracaksınız. Polise suçlunun korkarak, mağdurun ise sevinerek yaklaşması gerekir.   Polis mesleği onurlu bir meslektir, gurur duymalısınız?

YAŞ KÜTÜĞÜNE PLAKET ÇAKTI
Törene katılan polis adalarının ailelerine hitap eden Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ise herkesin misakı milliye sınırları içerisinde vatanı payidar etmek için burada olduğunu söyledi. Konuşmalarına ardından okul birincisi olan Yılmaz Kayserilioğlu, yaş kütüğüne plaket çaktı. Mezuniyet töreninde dereceye giren öğrencilere diploma ve ödüllerinin verilmesinin ardından, yemin töreni yapıldı. Silaha el koyup omuz omuza yemin eden polis adayları, daha sonra geçit törenine katıldılar. Törende derece yapan polis memurlarına çeşitli hediyeler verildi. Tören sonunda keplerini havaya fırlatarak sevinç gösterilerinde bulunan polis adayları, ailelerine sarılarak başarılarını kutladı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ