Büyüklerimize kapımız da gönlümüz de açık olmalı

Büyüklerimize kapımız da gönlümüz de açık olmalı

Yaşlılar Haftası kutlamaları Çocuk Yuvası Bahçesinde yapıldı. Sosyal Hizmetler İl müdürlüğü ve Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezince gerçekleştirilen etkinlikte yaşlı vatandaşlarla Vali Kolat yakından ilgilendi.

BÜYÜKLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Etkinlikte konuşan Vali Kolat, Bizler büyüklerimize emeklilerimize, yaşlılarımıza sahip çıkma konusunda her türlü gerekli çabayı gösteriyoruz bundan emin olun ki sizlere gönlümüz de kapımız da açık” dedi.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yaşlılar Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi tarafından yapılan etkinliğe Vali Ali Kolat, Baro Başkanı Yeşim Oktar Varlı,  İl özel idaresi genel sekreteri Atanur Aydın, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Müftüsü Bekir Gerek, Sağlık İl Müdürü Mustafa Uzun, Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Tüm Emekliler Şube Başkanı Basri Keskin, Tüm Muhtarlar Dernek Başkanı Ağa Pehlivanlı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte ilk olarak Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bozdemir konuşma yaptı. Bozdemir'in ardından ise önce Tüm Emekliler Derneği Başkanı Keskin ve Vali Kolat konuşma yaptı. Konuşmaların ardından katılımcılara müzik ziyafeti sunuldu.

EVDE DESTEK ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bozdemir, Bugün burada kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız yaşlılarımızı hatırlamak ve farkındalık yaratmak için toplanmış bulunmaktayız. Kültürümüz ve inancımız gereği yaşlılarımıza hürmet ve saygı boynumuzun borcudur. Kısacası Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak yaşlılarımız için yapılan hizmetlerden bahsedecek olursak; 65 yaş ve üstü bireylerin Ücretsiz ve İndirimli Seyahat etme hakkı sağlayan Ücretsiz ve İndirimli Seyahat kartları müdürlüğümüz tarafından 330 kişiye ulaştırılmıştır. İl Müdürlüğümüz, İlimiz Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma vakfı Başkanlığınca desteklenen "Öpülesi Eller Projesi" kapsamında 2012 yılında 100 yaşlımıza evde hizmet verilmiştir. Bu proje ile çamaşır, bulaşık yıkama hizmetleri, fatura ödemeleri psiko-sosyal destek hizmetleri sunulmuştur. Aynı proje 2015 yılı içinde tekrar hayata geçirilerek 146.700TL`si bütçe fon kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiştir. 2 adet hizmet alımı aracı ve 4 adet hizmet alımı personeli ile yaşlılarımıza evde destek hizmetleri ile proje faaliyete geçmiştir” ifadelerini kullandı.

HUZUREVİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bozdemir konuşmasına şu şekilde devam etti; Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü tarafından 2011 yılında resmi açılışı yapılan Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezinde 298 üyemiz ile hizmet vermekteyiz. Yaşlı hizmet merkezimizde yaşlılarımızın yaşam ortamlarını iyileştirmek, boş zamanlarını değerlendirmek, sosyal ilişkilerini zenginleştirmek aktivitelerini artırmak amacıyla bilgilendirme toplantıları, seminerler, ziyaretler, geziler gibi birtakım faaliyetler düzenlenmektedir. Yaşlı hizmet merkezimiz Türkiye'deki 5 yaşlı hizmet merkezinden bir tanesidir. En fazla üyeye sahip ve en aktif olarak faaliyet gösteren merkezlerimizdendir. Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak ihtiyaç sahibi yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak için ilimizde açılması planlanan 100 kapasiteli Huzurevi yapımı çalışmalarımız devam etmektedir. Kırıkkale Halkın ve tüm yaşlılarımızın "Yaşlılar Haftası"nı kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyor, tüm yaşlılarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. Bozdemir'in ardından konuşma yapan Keskin ise emeklilerin sorunlarından ve maddi sıkıntılardan bahsetti.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Keskin'in ardından konuşma yapan Vali Kolat ise, Burada huzur evinde günler geçiren arkadaşlarımızın bir kısmı burada zaman zaman uğruyoruz biz toplum olarak büyüğünü küçüğünü bilen bir milletiz. İnançlarımız ve geleneklerimiz büyüklerimize saygıyı ön planda tutmaktadır onların hakları korunacak şekilde gerekli çalışmalar yapılıyor Ülkemizin kazanımları çerçevesinde bunlar elinden geldiği müddetçe veriliyor. En güzel hizmetlerden bir tanesine de evini temizleyemeyen ve bakıma muhtaç olanların evlerini temizliyoruz bakım onarımını yapıyoruz bu milletimizi özelliğinden gelen bir husus Sonra evinde tedavi ediyoruz sağlık müdürlüğü evinde hizmet veriyor 65 yaşı üzerinde geliri olmayanlara devlet sahip çıkıyor. Zaten bizim özelliğimiz küçüğünüzü ve büyüğünüzü bilmezseniz, onlara gereken saygıyı göstermezseniz sizin de sevilmeye, saygı beklemeye hakkınız yoktur. İnşallah huzur evimiz devreye girdiğinde yaşlılarımız daha rahat imkâna kavuşacaklar şimdi bakıma muhtaç olan vatandaşlarımızı diğer illere gönderiyoruz. Belediyemizin güzel çalışmaları var belediyemizin evinde yemek yapamayanlara bizzat evine yemek götürüyor. Bizler büyüklerimize emeklilerimize yaşlılarımıza sahip çıkma konusunda her türlü gerekli çabayı gösteriyoruz bundan emin olun ki sizlere gönlümüz de kapımız da açık” dedi. Etkinlik konuşmaların ardından Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat'ın yaşlılara gül dağıtmasıyla devam etti. Ardından katılımcılara müzik ziyafeti dinletildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü