Büyükbaş hayvanları kayıt altına alın

Büyükbaş hayvanları kayıt altına alın

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, kentte 80 bin büyükbaş hayvanın bulunduğunu söyledi. Buzağıların küpe ve kayıt işleminin Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği tarafından yapılacağını belirten Kırbaş, işlemin 8 TL ücreti olduğunu bildi

KAYIT İŞLEMİ DEVREDİLDİ

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Yetkisinde yürütülmekte olan sığır cinsi hayvanların küpelenmesi ve kayıt altına alınması işlemleri Kırıkkale damızlık sığır yetiştiriciler birliğine devredildi. 2 Aralık 2011 tarih ve 28130 sayılı Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği ve 2013-04 sayılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi ve hükümleri doğrultusunda Kırıkkale genelinde Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak yürütülmekte olan sığır cinsi hayvanların tanımlanması ve tescili işlemlerinin aynı genelge ve yönetmelik hükümleri gereği küpeleme ve kayıt yetkisi 10.07.2013 tarihi itibariyle Kırıkkale Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği’ne devredildi.

YETKİ DEVİR İŞLEMİ

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan yetki devri protokol imza törenine İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdür Yardımcısı Ekrem Şener, Hayvan Sağlığı, Yetiş, Su Ürünleri Şube Müdürü Orhan Çetin, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Karakoç ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Genelge gereği 10.07.2013 tarihi itibariyle sığır cinsi hayvanların küpelenmesi ve kayıt altına alınması işlemleri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yürütülecek olup, Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bundan böyle denetim görevi yürüteceği bildirildi.

7 GÜN İÇERİSİNDE BİLDİRİN

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, “İlimiz genelinde yaklaşık 80.000 adet büyükbaş hayvan mevcudu bulunmakta olup;  Bunlardan 32.000 adedi inek, 8.500 adedi düve, 2.000 adedi dişi dana ve 10.000 adedi buzağı, 27.000 adedi ise erkek (boğa-tosun-erkek dana) hayvandır. Halen Bakanlığımızca Suni Tohumlamadan ve etçi ırklardan doğan buzağılara 75 TL destekleme yapılmaktadır. Yetiştiricilerimizin hayvanlarını kayıt altına aldırmaları ve küpe taktırmaları konusunda mağduriyet yaşamamaları için 0.318.224 84 32 numaralı buzağı doğum ihbar hattına 7 gün içerisinde telefonla ya da yazılı olarak Kırıkkale Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği’ne bildirimde bulunmaları gerekmektedir. Yetiştiricilerimiz buzağıları doğduğu halde 7 gün içerisinde bildirimde bulunmaz ve 20 gün içerisinde hayvanını küpeletmediği tespit edilmesi durumunda 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitikti Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince işletme sahibine İdari Para Cezası uygulanır. Yeni doğan buzağının bildiriminde mutlaka anne kulak küpe numarası ve doğum tarihi belirtilecek olup, buzağının her iki kulağına uygulanan küpe ücreti 8 (sekiz)TL’dir.”



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü