Büyükavşar’dan acı haber

Büyükavşar’dan acı haber

Büyükavşar’dan acı haber

Delice’ye bağlı Büyükavşar köyünde, Covid-19 testi pozitif çıkan G.K. (65) hayatını kaybetti.

Kırıkkale Valiliği tarafından geçtiğimiz hafta yapılan duyuruyla karantina altına alınan Büyükavşar Köyünde, Covid-19 testi pozitif çıkan yaşlı kadın hayatını kaybetti.

Büyükavşar köyüne İstanbul’dan gelen misafirden bulaştığı iddia edilen korona virüsü sebebiyle karantina altına alınan köyde üç kişi, testlerinin pozitif çıkması üzerine hastanede gözetim altına alındı. Bunlardan dün itibariyle durumu ağırlaşan G.K., yaşam mücadelesini kaybederken, diğer iki hastanın durumunun stabil olduğu öğrenildi.

Karantina şartlarının çok sıkı tedbirlerle devam ettiği Büyükavşar köyünde Jandarma ve sağlık ekipleri 24 saat nöbet tutuyor. Köyün 1 kilometre uzağına kurulan kontrol noktasından ileriye hiç kimsenin yaklaştırılmadığı köyden çıkış da yasak.

PUSULA YORUM

Şehir merkezine uzaklığı 40 kilometre bile olmayan ve bir dönemler kasaba vasfına sahip bu büyük köyümüzde ortaya çıkan bu sıkıntılı durumun hepimize ders olması gerekir.

Öyle ki, yaklaşık 1 ay önce ilk vaka ortaya çıktığı anda tüm tedbirleri alan İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarının koordineli çalışmaları sayesinde bugüne kadar ABD, İran, İtalya, İspanya, İngiltere ya da Fransa kadar ağır şartlarda geçirmediğimiz bu günlerin şartlarının ağırlaşmaması tamamen bizim elimizde.

Sağlık Bakanımızın her akşam ekranların karşısında sesi titreyerek verdiği rakamların sonunda söylediği hiçbir cümle kuru bir slogandan ibaret değil!

“#EvdeKal” cümlesi kuru bir slogandan ibaret değil!

Başka bir ülkeden ya da şüpheli durumların yaşandığı bir şehirden gelmişseniz, kendinizi 14 gün evinizde izole etmeniz bir lüks ya da şatafat değil!

Gerekmedikçe evimizden çıkmamak, caddelerde sokaklarda boş boş gezinmemek, başta kendimiz olmak üzere, çevremizi ve şehrimizi temiz tutmak bir lüks değil!

Alışveriş yapılan ortamlara, sosyal mesafeye dikkat ederek girip çıkmak; maske ve gerektiğinde eldiven takmak keyif değil, keyfî bir uygulama değil!

O yüzden, daha sıkı tedbirlere gerek kalmadan, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği “Gönüllü Karantina” uygulamasını önce kendimiz ve çocuklarımız için sonra da toplum sağlığı için uygulamak zorundayız.

Emin olun, bir tabuta dahi sığdırılamayan #HayatEveSığar…



1

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

2

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

3

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

4

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

5

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ

6

Operasyonlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

7

Türkiye Belediyeler Birliği üyeleri Bahşılı'da