Büyük Üstada anma programı

Büyük Üstada anma programı

Türk Halk Müziği (THM) sanatçısı olan ve `Allı turnam bizim ele varırsan` başta olmak üzere unutulmayan bir çok bozlak ve türkünün sahibi merhum Hacı Taşan, ölümünün 30`uncu yıldönümünde Keskin İlçesi`ndeki mezarı başında anıldı.

TÜM İLÇE BÜROKRATLARI KATILDI
Anma törenine Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yener Ekinci, Belediye Başkanı Bayram Sakallı, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Kaman, Meslek Yüksek Okulu Yurt Müdürü Metin Çolak, ilçedeki kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Hacı Taşan`ın akrabaları ve sevenleri katıldı. Kaymakam Ulugölge, Hacı Taşan gibi değerlerin ilçenin marka değerleri olduğunu belirterek, Taşan`ın sadece Keskin ilçesinin değil, Türkiye ve Orta Anadolu`nun bozlak kültürünün önde gelen temsilcilerinden olduğunu söyledi. 
TÜRKÜLERİ HAYATIN KENDİSİ 
Kaymakam Ulugulge ,"Hacı Taşan`ın türküleri hayatın ta kendisidir. Yaşanmış olayları, acıları, aşkları, alınan dersleri yansıtır. Bu açıdan da sosyolojik bir incelemedir. Maalesef günümüzde, sabun köpüğü gibi yok olan, 5-6 ay sonra bile hatırlanmayan şarkıları dinliyoruz. Ümit ederim ki bundan sonra Türk halk müziğimiz, sanatımız yaşatılır. Bunda görev hepimize, öncelikle buradaki aşiretlerimize, sonra bizlere düşüyor. El ele vererek Keskin ilçemizin adını tüm ülkeye duyuran değerleri koruyup, kollayıp gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor." diye konuştu.


1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı