Büyük Türkiye Sevgi Yolunda

Büyük Türkiye  Sevgi Yolunda

Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu e-Twinning projeleri kapsamında ‘Minik Ellerden Büyük Türkiye” isimli ulusal projesinin sergisi açıldı.

Sergi 81 il’de devam edecek. Serginin açılışına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu “81 il’den tüm okul öncesi eğitim kurumlarımız atık materyalleri kullanarak illerimizin kültürünü tanıtıcı güzel çalışmalar yapmışlar. El emeği göz nuru eserleri sergileniyor” dedi.

 81 İLDEN 81 ANAOKULU KATILDI

Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu Müdürü Hatice Özdemir, öğretmenler Yasemin Güngör, Sümeyra Dilsiz ve Özlem Koç koordinatörlüğünde ‘Minik Ellerden Büyük Türkiye’ isimli ulusal proje hayata geçirildi. Projeye 81 il’den Anaokulu destek verdi. Anaokulu öğrencileri kendi bulundukları İl’i bir metrekarelik kumaş üzerinde kendi illerinin ön plana çıkan özelliklerini resmettiler. Kırıkkale’de toplanan materyaller açılan sergi ile tanıtıldı. Sevgi yolu üzerinde açılan sergi büyük beğeni toplandı. Serginin açılışına Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Müdür yardımcıları, Okul Müdürü Hatice Özdemir, eğitimciler, minik öğrenciler ve veliler katıldı.

 

ATIK MATERYALLER KULLANILDI

81 il’den gelerek sergilenen materyalleri tek tek inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Minik Ellerden Büyük Türkiye sergisinin büyü anlam taşıdığına işaret eden Telefoncu, “Sağolsun meslektaşlarımız 81 il’den atık materyalleri kullanarak tüm okul öncesi eğitim kurumlarımızdan illerimizin kültürünü tanıtıcı güzel çalışmalar yapmışlar. El emeği göz nuru eserlerini sergilediler. Çok emekleri geçmiş, eğitimcilerimize, minik öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Sergide Kırıkkale, tarihi Çeşnigir Köprüsü, Keskin taş mektep, tarihi konaklar, MKE ve Tüpraş, Ay Çekirdeği ve lavanta bahçeleri resmedilerek sergilendiği gözlendi.

 KÜÇÜK YAŞTA BÜTÜN TÜRKİYE’Yİ TANIMA İMKANI BULDULAR

Proje hakkında bilgi veren Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu Müdürü Hatice Özdemir, “Sergimizin ismi Minik ellerden Büyük Türkiye. Bulunduğumuz yeri çocuklarımıza nasıl tanıtırız, illerimizin değerlerini onlara nasıl verebiliriz fikrinden yola çıkarak bu projeye başladık. Çocuklarımızın bütün Türkiye’yi tanımaları gerektiğini düşündük. 81 İl’e resmi yazılarımızı göndererek projemizi anlattık ve kendi bulundukları ilin tarihi, kültürel değerlerini bizlere bir metrekarelik kumaş üzerinde anlatmalarını istedik. Sıfır atık projesine de dikkat çekmek amacıyla çalışmalarında atık materyallerin kullanılmasını istedik. Boyama tekniği, kesme yapıştırma gibi çeşitli yöntemler kullanmalarını istedik.” İfadesini kullandı.

 İLLER KÜLTÜREL, TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ RESMETTİLER

Özdemir “Sürecin sonunda bütün illerden kargoyla gelen ürünler bir araya getirildi ve bugün açtığımız sergide bu materyalleri sergiliyoruz. Sergimizde 81 ilin tanıtımı yapılıyor. Bu sergimiz paketlenerek tüm illerimize gönderilecek ve tüm illerimizde sergimiz tekrarlanacak. Bu proje sayesinde çocuklarımız yaşadıkları yerlerin kültürel değerlerini, tarihi değerlerini, doğal güzelliklerini tanımış oluyorlar. Ayrıca bu sergide okulda da bu resimleri inceledikleri için kendi illerin dışındaki illerin de tarihi değerlerini, doğal güzelliklerini, hangi ürünle ön plana çıktıklarını öğrenmiş oluyorlar. Böylece tüm Türkiye’yi küçük yaşlarda çocuklarımıza tanıtmış oluyoruz” dedi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız