Büyük bayram, büyük coşku

Büyük bayram, büyük coşku

Cumhuriyetin 91. kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale'de de coşkuyla kutlandı. Etkinliklere geçtiğimiz yıllara oranla havanında güzel olması dolayısıyla katılım ve ilginin yüksek olduğu gözlendi. Genciyle, yaşlısıyla tören alanını dolduran K

VALİ TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91’ıncı yıl kutlamaları Valilik binasında tebrik kabulü ile başladı. Vali Ali Kolat il yöneticilerinin ile tek, tek bayramını kutladı. İl yöneticilerin tebrik törenine büyük ilgi gösterdiği görüldü. Vali Kolat tüm il yöneticileri ile tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Vali Kolat tebrik törenine gelen gazilerle de özel olarak ilgilendi. Kolat tebrik töreni sonunda basın mensuplarının da bayramlarını kutladı. Valilikteki etkinliğin ardından tören alanına geçildi

BÜYÜK BAYRAM BÜYÜK COŞKU

Fevzi Çakmak Caddesindeki kutlamalar Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın üstü açık askeri bir araçla, tören alanında bulunanların bayramını kutlamasıyla başladı. Tören, Vali Ali Kolat’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Vali Kolat, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde bir kez daha coşkuyla bir araya gelindiğini söyledi.

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Vali Ali Kolat Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yıldönümü olduğunu bu şanlı gününün ülkemiz genelinde ve dış temsilciliklerimizde olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşku ve heyecanla kutlanmakta olduğunu belirterek “ Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun. Bilindiği üzere Cumhuriyet Bayramı, Kurtuluş Savaşının büyük bir Zaferle sonuçlanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet yönetimini ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü kutlanan Milli Bayramımızdır. Cumhuriyetin ilanı ilk defa 1924 yılında düzenlenen etkinliklerle kutlanmıştır. 1925 yılında ise kabul edilen 628 sayılı Kanun ile 29 Ekim, bu tarihten itibaren ülke içinde ve dış temsilciliklerde Bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır. Cumhuriyet yönetiminde, “Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir”. Millet, kendisini yönetme yetkisini, kendilerini temsil eden milletvekilleri aracılığıyla kullanır” dedi.

TÜRKİYE MİLLETLERİN İLGİ ODAĞI

Türkiye, konumu ve kadim tarihi itibariyle dünya milletlerinin ilgi odağı olmuş ve her dönem dikkatleri üzerine çekmekte olduğunu belirten Vali Kolat “Coğrafi ve jeopolitik açıdan Türkiye; Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının kesiştiği ve bu üç kıtanın konum olarak birbirine en yakın olduğu bir bölgededir. Tarihi süreç itibariyle birçok medeniyete Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir ev sahipliği yapan Anadolu toprakları, 1071 Malazgirt Zaferinden sonra Türk yurdu haline gelmiştir. Orta Asya’dan göç ederek Anadolu’ya ulaşan Türk boyları, Asya’nın en son kara parçası olarak Anadolu’yu yaşam alanı haline getirmişlerdir. Bu topraklarda Anadolu merkezli bir yaşam egemen hale gelmiştir. Bugün Anadolu’nun hinterlandında bulunan Karadeniz ve Kafkaslar, Akdeniz ve Kuzey Afrika, Avrupa içleri ve Balkanlar, İslam coğrafyası ve Ortadoğu, Osman imparatorluğunun (atalarımızın) izlerini taşımaktadır. Bu nedenledir ki; Atalarımız gittikleri, göç ettikleri ve ulaştıkları her yeri mamur hale getirmişlerdir. Ayak bastıkları yerlerde huzuru, adaleti, inanç ve ibadet özgürlüğünü tesis etmişlerdir. Selçuklu ve Osmanlı devletlerinden devralınan tarihi ve kültürel mirasla yeni Cumhuriyet kurulmuştur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milletimizin azim ve kararlılığıyla Türkiye Cumhuriyeti, devletler muvazenesinde yerini almıştır.  Cumhuriyet yönetimi, en ideal idare biçimi olarak görülmektedir. Halkımız; muhtarlar, belediye başkanları ve meclis üyelerini, il genel meclis üyeleri ve milletvekillerini özgür irade ve oylarıyla gönül rahatlığı içerisinde seçmekte ve seçilebilmektedirler” dedi.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETMEKTEYİZ

Cumhurbaşkanında, doğrudan millet iradesiyle belirlenmekte olduğunu belirten Vali Kolat bu bağlamda 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk defa halkoyuyla seçilmesinin Cumhuriyet ve Demokrasimiz adına önemli bir adım olduğunu söyledi. Vali Kolat konuşmasını devamında “ Son dönemde Ülkemiz ve demokrasimiz adına önemli kazanımlar elde edilmektedir. Demokrasi çıtamız her geçen gün yükselmektedir. Bu yolda Cumhuriyetimizin 100. yılına, 2023 Türkiye’sine emin adımlarla yürümekteyiz.”

KIRIKKALE CUMHURİYET ŞEHRİDİR

Vali Kolat Cumhuriyet ile birlikte Kırıkkale’nin de büyük önem kazandığını belirterek” Kırıkkale, bir Cumhuriyet şehridir. Cumhuriyetle yaşıttır. Cumhuriyetin ilanından hemen sonra bu bölgede kurulmasına karar verilen ve temeli atılan “Askeri Fabrikalar”, Kırıkkale’nin çimentosunu oluşturmaktadır. 1920’li yıllarda 12 haneden ibaret bir köy iken, bugün 2014 Türkiye’sinde, 200 bin merkez nüfusuna ulaşmış bir kentimizden bahsediyoruz. Kırıkkale, Ankara’nın hemen yanı başında, Başkente coğrafi olarak en yakın ilimizdir. Bu durum bize, bazı avantajlar ve fırsatlar sunmaktadır. İlimiz, Ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ulaşan karayolu ve demiryolu ağlarının kesiştiği önemli bir kavşak ve merkezdir. Kırıkkale, önemli potansiyelleri bünyesinde taşımaktadır. Şehrin kuruluşuna vesile olan Makine ve Kimya Fabrikaları ve İşletmeleri, Ülkemizin önemli kara rafinerilerinden TÜPRAŞ tesisleri, 1992 yılında kurulan, hızla büyüyen ve gelişen Kırıkkale Üniversitesi, üç ayrı Organize Sanayi Bölgesi, şehrin sembol eseri Nur Camii ve diğer tesisler, Kırıkkale’nin marka değerini artırmaktadır. Özellikle son dönemde Devletimizin ve Hükümetimizin destekleriyle Kırıkkale, önemli kamu yatırımları kazanmış ve kazanmaya da devam etmektedir. Kırıkkale`de yatırım hizmete dönüşmektedir”.

NEŞET ERTAŞ’IN YAZDIĞI DÖRTLÜK

Konuşmasını son bölümünde Büyük Halk Ozanı Neşet Ertaş’ın ve kendisi gibi büyük Halk ozanı Hacı Taşan’a yazdığı dörtlüğünü okuyarak “Her zaman insanımızın hizmetinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Kırıkkale’de her geçen gün hizmet kervanına yeni halkalar eklenmektedir. Eğitim hizmetlerinde gerek fiziki altyapı ve derslik başına düşen öğrenci sayısı, gerek okullaşma oranı ve okur-yazar durumu, gerekse akademik başarı düzeyinde iyi bir konumdayız. Artık okullarımızda bilişim sınıfları, akıllı tahtalar ve tablet bilgisayarlar üzerinden öğretmen ve öğrencilerimiz daha çok teknolojiyle buluşmaktadır."En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır." felsefesiyle, insan odaklı hizmet anlayışını egemen kılmak için çalışmaktayız.”

KUTLAMALAR GEÇİŞ TÖRENİ İLE SÜRDÜ

Vali Ali Kolat’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından Cumhuriyet’in önemine değinen şiirler okundu. Şiirlerin ardından Kırıkkale Belediyesi Bando takımının yerini almasından sonra geçiş töreni yapıldı. Geçiş törenine tören mangası ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin geçişi büyük alkış aldı. Geçiş töreninde daha sonra ilimizdeki okul öğrencileri ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlar tören alanından geçiş yaptı. Tören sonunda Vali Kolat törenin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

HALK KONSERİ İPTAL EDİLDİ

Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen elim maden kazası nedeniyle Cumhuriyet Bayramı kutlama programı içerisinde olan Halk konseri Kırıkkale Valiliği tarafından iptal edildi. Ayrıca kutlamalar çerçevesinde geçiş töreni öncesi yapılacak olan Halk oyunları gösterisi iptal edildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ