Burada kazandım, buraya yatırım yapıyorum

Burada kazandım, buraya yatırım yapıyorum

Kırıkkale’nin ilk ağız ve diş sağlığı polikliniği Dantapol’un kurucusu ve sahibi Diş Hekimi Murat Öztürk Kırıkkale’nin çok daha güzel şeylere layık olduğunu söyledi.

Buraya ilk polikliniği açma aşamasında karşılaşmadığı zorluk kalmadığı halede mücadele edip, köyde bu iş olmaz, burada hastalar gece muayeneye gelmez gibi kronikleşmiş tabuları yıktığını belirterek “Kırıkkale’de kazandım Kırıkkale’ye yatırım yapıyorum” dedi.   

 

2004 yılında vatani görevini yaparken Kırıkkale ile yollarının kesiştiğini anlatan Öztürk  buraya muayenehaneyi açtığı ilk günden itibaren Kırıkkalelilerin kendisine büyük teveccüh gösterdiğini belirtti. “Kırıkkale bizi sevdi bizde Kırıkkale’ye hayran kaldık” diyen Öztürk Devlet hastanesinde çalışırken güzel şeyler yapabilirim düşüncesi ile istifa ederek iki yıl önce Dentapol Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğini açmanın heyecanını yaşadığını söyledi. 

 

KIRIKKALEYE İKİ ÖDÜL BİRDEN KAZANDIRDI

Kendi alanında Kırıkkale’ye üç ayrı yerde üç sağlık kuruluşu açan Diş Pekimi Murat Öztürk tam bir vatanperverlik örneği sergiliyor. Öztürk “Kırıkkale’de kazandım Kırıkkale’ye harcıyorum, bundan da büyük zevk duyuyorum” dedi. Kısa süre içerisinde Uluslararası Zirve Ödülleri’nde ‘ Yılın En İyi Diş Hekimi ve Uluslararası İş İnsanları Zirvesi’nde ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Diş Hekimi’ ödüllerini alan Diş Hekimi Murat Öztürk, Kırıkkale’ye ağız ve diş sağlığı konusunda yeni yatırımlarla hizmet etmeye devam ediyor. 2004 yılında askerlik yaptığı Kırıkkale’de yıllar sonra diş hekimi olarak hizmet veren Öztürk “Yahşihan Ana Depo Komutanlığında 2 ay askerlik yaptıktan sonra Kırıkkale Mühimmat Komutanlığında askerliğim devam etti. Bu esnada muayenehane açtım. İlk geldiğim günden itibaren Kırıkkale’nin büyük teveccühü ile karşılaştım. Kırıkkale bizi sevdi. Biz de Kırıkkale’ye hayran kaldık. Askerliğim bittikten sonra Kayseri Pınarbaşı Devlet Hastanesinde olan tayinim Kırıkkale Karakeçili Devlet Hastanesine yapıldı. 2008’e kadar hem hastane hem muayenehane tarzında devam etti. Ne zaman ki devlet ya muayene ya hastane yasasını konuşmaya başladı o esnada mesleğimle ilgili güzel adımlar atabilmek için devlet hastanesinden istifa ettim. 2 yıl önce Dentapol Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğini Kırıkkale’ye kazandırmanın heyecanını yaşadım. Kırıkkale’de insanları başka şehirlere muhtaç etmemek için ne gerekiyorsa ana temam bu oldu. Kırıkkale’ye geldiğim zamanlarda insanlar ‘Dolgu yaptırmıyorum dolgu düşüyor, kanal tedavisi yapmayın’ deyip, dişlerinden vazgeçiyorlardı. Artık Kırıkkale’de insanlar bize ‘Hocam bu dişi kurtaramaz mıyız?’ diye geliyor. Bu başarımızda iki noktayı doğru çizgi olarak görüyorum.” dedi.

 

KATMA DEĞER KATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Derdinin Kırıkkale’de yaptığı yatırımlarla hem istihdam hem de şehre katma değer kazandırmak ve insanlara sağlıklı ve kaliteli hizmet sunmak olduğunu söyleyen Öztürk “Hastalarımız civar illerden dişlerine çare aramaktadır. Diş hekimliği halkımızın zannettiği gibi ağzımızdaki 32 dişten ibaret değil, çene bölgesinde de çok yardımcı oluyoruz. Kırıkkale’de poliklinik açtığımızda şunu gördük, vatandaş birçok sıkıntıları çözülmediği için Ankara ve İstanbul’a gidiyordu ancak artık Kırıkkale’ye geliyor. Kırıkkale’yi sağlık merkezi yapabilmek adına da Dentapol Ağız ve Diş Polikliniği olarak uluslararası çalışmalarımız var. Almanya’da, İngiltere’de ve diğer ülkelerde yaşayan insanlar Kırıkkale’ye geliyor. Bu şekilde Kırıkkale’nin yerel sermayesi artıyor. “Kırıkkale’nin ismini duyurmak adına yaptığım çalışmalarda hedefimin şu olduğunu her zaman söyledim. Kırıkkale’yi aile olarak değerlendirirsek, bu alenin geliri burada kaldıkça güçlü olur. Kırıkkale’nin sermayesini dışarı götürmelerini istemiyorum. Ben de Kırıkkale’ye geldiğim zaman şu söylendi; ‘Kırıkkale’de kazan ama Kırıkkale’de yatırım yapma’. Biz Kırıkkale’de kazanılanların Kırıkkale’ye yatırılmasını istiyoruz. Ben aslen Tokatlıyım ama artık Kırıkkaleliyim. Bulunduğum il diş hekimi olmamdan en iyi derecede faydalanacaktır. İlerleyen hedeflerimden biri de Kırıkkale’de kurmuş olduğumuz ESdentalGross Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniklerini, Kırıkkale’nin sermayesi haline getirerek, Türkiye’nin farklı illerinde yeni bir poliklinik zinciri oluşturmak istiyorum.” Diye konuştu

 

KIRIKKALE KÜÇÜK DEĞİL AKSİNE BÜYÜK BİR ŞEHİR

Gazetemiz sahibi Mehmet Altundağ ve Genel Yayın Yönetmeni Murat Karadağ’a yapamadıkları ile yapmak istedikleri projeler ve Kırıkkale hakkındaki düşüncelerini içtenlikle anlatan Diş Hekimi Murat Öztürk Kırıkkale’nin bir takım kronikleşmiş sorunlarına dikkat çekerek amacının Kırıkkale’de daha iyi ve güzel hizmet sunmak ve Kırıkkale’ye kaliteli yatırımların yanı sıra istihram yaratmak olduğunu söyledi. Şu anda bile yaklaşık 50 personel istihdam edildiğini kaydeden Öztürk; bu şehrimiz için önemli bir katma değer ve iş ortamı olduğunu ifade etti. Kırıkkale’ye yatırım için ilk girişimi sırasında Kırıkkale’yi kendisine küçük şehir olarak tanıtmaya çalışanlara inat Kırıkkale’nin büyük bir şehir olduğunu gösterdiğini belirten Öztürk Kırıkkale’nin küçük şehir olarak anılmasından son derece rahatsızlık duyduğunu belirterek “Mütfer Kırıkkale’ye küçük şehir damgası vurulmasın. İllaki devletin isminin altına Bayrak Şehir damgası vurmasını lazım büyük şehir olmak için Kırıkkale büyük bir şehirdir. Biz Kırıkkale’yi küçük şehir görmeyelim” dedi.  

 

KIRIKKALEYE SAĞLIK TURİZMİNİ OLUŞTURALIM

Bu yatırımlarda öncelikli amacının Kırıkkale’de bu güne kadar hiç gündeme dahi getirilmemiş Sağlık Turizmini hayata geçirmek olduğunu söyleyen Murat Öztürk Kırıkkale’ye ilk geldiği sıralarda Kırıkkale’nin bazı ileri gelenlerinin burada yatırım yapmasının kendisi açısından iyi olmayacağı hatta burada kazandığını başka illere yatırım yapması konusunda tavsiyelerde bulunulduğunu anlattı. Duydukları karşısında hayretlere kapıldığını ifade eden Öztürk tüm bu olumsuz tablolara karşı buraya yatırım yaptığını belirterek “Ben burada yatırım yaptım, ben buraları sırtıma alıp götürmeyeceğim ki, ben herkes gibi zengin bir adam değilim ki kolumdaki güç neyse o. Burada halk elimden tuttu kucakladılar bugünlere geldim. Bunu karşılıksız bırakamam” dedi

 

BİZİM BİR İŞİMİZDE FİZYOTERAPİLİK YAPMAK

Uluslar arası ödüllü Diş Hekimi Murat Öztürk mesleğinin zirvesinde olmanın hiçbir öneminin olmadığını söyledi. Önemli olanın mesleğini en iyi şekilde yaparken insanlara da bir şeyler vermek olduğunu belirtti. Diş hekimlerinin aynı zamanda fizyoterapi görevi de yaptıklarını anlatan Öztürk dişine tedavi uyguladığı bir hastanın bir takım sıkıntılardan dolayı kendini kötü etmesinin önüne geçmek açısından kendilerinin önemli rolünün olduğunu da ifade etti. Murat Öztürk Sağlık alanında Kırıkkale’nin daha güzel hizmetlere layık olduğunu da belirtti. Öztürk “Onun için Kırıkkalemize daha güzel yatırımlar klinikler açmayı planlıyoruz” dedi.

 

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TABİKİ ÇOK ÖNEMLİ

Murat Öztürk ağız ve diş sağlığının tabi ki çok önemli olduğunu söyledi. Burada kalkıp ağız ve diş sağlığını anlatmanın biraz hafif olacağını belirten Öztürk içinde bulunduğumuz pandemi koşullarının insanlarda büyük bir travma yarattığını ancak günümüz koşullarında bu travmalarında atlatılacağını düşündüğünü kaydetti. Öztürk maske konusunda da önemli bir detaya dikkat çekerek “Virüse yakalanmış kişinin maske takmaması gerekir. Çünkü virüs burundan ve ağızdan alınıyor. Maske takılırsa virüsün ciğerlere gitmesi daha kolaylaşır. Maske takmak virüsün ağız ve burundan girmesini önlüyorsa ağız veya buruna girmişini önlüyorsa çıkmasını da önler diye düşünüyorum” dedi. Öztürk son olarak ağız ve diş sağlığı kadar burun sağlığının da önemle olduğunu söyledi. Öztürk “Virüs bize çok şey öğretti” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ