Bunların hepsi Benim evladım

Bunların hepsi Benim evladım

YILLARA MEYDAN OKUYAN BENAL MÜZİK EVİ ASLINDA TAM BİR MÜZE…

Kırıkkale’nin ilk saz ve ses sanatçılarından Erol Tombak 55 yıl önce açtığı Müzik Evine gözü gibi bakıyor. Bağlama, darbuka, Keman gibi müzik aletleri satışı yapılan dükkan aslında tam bir müze. Arol Tombak yıllardır ilk günkü gibi tereklerde duran 45’lik plakların her birinin bir anısı olduğunu belirterek “Bunların her biri benim birer evladım” diyor

YILLARA MEYDAN OKUYAN MÜZİK EVİ

Kırıkkale’nin ilk müzik evi olma özelliğini koruyan Benal Müzik evi kurulduğu ilk gün gibi ilk yerinde hizmet vermeye devam ediyor. Kurucusu Yine Kırıkkale’nin ilk saz ve ses sanatçılarından Erol Tombak’ın buram buram tarih kokan dükkanında 70’li yılların vazgeçilmez 45’lik plaklar ve kasetçalarlar ilk günkü gibi terekte yerini koruyor. Ayrıca antika radyo, kaset ve plakçalarlar dükkâna gelenleri yıllar öncesine götürüyor. Erol Tombak “Gözüm gibi bakıyorum” dediği neredeyse yarım asırdır koruduğu kasetçalarlar 45’lik plaklar ve antika plakçalarlar ile diğer birçok müzik aletini ilk günkü gibi saklıyor. Plakları o yıllarda almak için sabahın erken saatlerinde Ankara’daki plak evlerine giderek nasıl sıra beklediklerini anlatan Tombak “Bunların her biri benim ayrı ayrı evladım. Bunların benim gözümde maddiyatla ölçülmeyecek değerledi var. Ölene kadar saklarım benden sonra gelenler ne yaparlar bilmem” deri, Erol Tombak plaklar için otomobil teklif edenler olduğunu ancak dönüp bakmadığını söyledi.

MÜZİK EVİ DEĞİL, ANTİKA DÜKKANI

Kırıkkale’nin ilk saz ve ses sanatçılarından birisi olan Erol Tombak yıllarca nişan, düğün ve özel eğlence günlerinin aranılan sanatçısı olarak çalıştıktan sonra Benal Müzik evi adı altındaki iş yerini açtı, Bundan yaklaşık 55 yıl önce açtığı müzik evine aradan geçen onca yıla rağmen gözü gibi bakıyor. Açtığı yıllardaki konumunu ve özelliğini koruduğu dükkânı aslında müzik evi değil tam bir antikacı gibi. Dükkânda bağlama, darbuka, keman veya kemence gibi müzik aletlerinin yanı sıra o yılların unutulmaz sanatçılarına ait 45’lik plaklar ile kasetçalarlar ilk günkü gibi tereklerde yerini koruyor.

 

 

 

 

 

 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız