Bugünleri Onlara Borçluyuz

Bugünleri Onlara Borçluyuz

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, şehitlik ziyareti ile devam etti. Törenin açılış tonuşmasını yapan Personel Yarbay Ümit Bıdat Türk Milletinin b

BEDENLERİNİ BU TOPRAKLARA KOYDULAR

Kent protokolünün tamamının katıldığı çelenk töreninde şehit aileleri de hazır bulundu. Zaman zaman hüzünlü anların yaşandığı programda Kırıkkale Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Kırıkkale Belediyesi sırasıyla çelenk bıraktı. Çelenk bırakma töreninde konuşma yapan Personel Yarbay Ümit Bıdak “Kurdukları devletler ve tarihe yön verenlerin çağ açıp çağ kapayıp bedenlerini bu vatan için ortaya koydukları göndür bugün.  Asker ocağına gönderdiği de son yolculuğunu uğurlayan aziz şehit anaları,  eşleri ve çocuklarının gurur günüdür. Millet ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin Türk vatanını parçalanamayacağı gündür.  Vatanın bağımsızlığı uğruna Asya Avrupa’da ve Türkiye’de bilinmeyen yerlerde kefensiz olarak yatan kahraman şehitlerimi anma günüdür.” dedi.

 

TÜRK VATANI PARÇALANAMAZ

Bıdak , “Mazisi şan şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaparken görevleri başında yitirdiğimiz şehitlerimizi andığımız gündür vatandaşın can ve malı için gözlerini kırpmayan emniyet teşkilatımız ve şehitlerimizin günüdür. Bir kelime öğretmek için şehit düşen eğitim şehitlerimizin ve kamu görevlileri görevini yürütürken şehit olanların günüdür.”

 

GÜN ŞÜKRAN VE MİNNET GÜNÜDÜR

Bıdak,”Vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna, canlarını seve seve feda eden Asya`da, Afrika’da, Avrupa’da, yavru vatan Kıbrıs’ta ve güzel yurdumuzun dört bir yanındaki şehitliklerde ve savaş şartları gereği bilinmeyen yerlerde kefensiz olarak yatan binlerce kahraman şehidimizin, aynı günde ve görkemli bir şekilde anılması için belirlenmiş şehitleri anma günüdür.  Ülkesi, bayrağı, vatanın bütünlüğü uğruna canlarını feda eden, bağımsızlığın abideleri, yurt sevgisi kahramanlığın en büyük sembolleri olan şehitlerimize şükran ve minnet duygularımızı sunduğumuz gündür.  Şahikalar üstünde, meydan okur bu erler, yaklaşacak düşmana, mezar olur bu yerler, bağlayamaz bir kuvvet, bu kasırga milleti”

 

HATIRLAMAMAK MÜMKÜN DEĞİL

“Kısaca yedi iklimde, beş kıtada o savaşmıştır. Onun için dünyanın neresin yolunuz düşerse düşsün mutlaka bir Türk şehitliği sizleri karşılar. Toprakları vatan yapan onun temiz kanıdır, ruhunun derin irfanıdır. Bu iki eşsi kaynak her karanlık günümüzde imdadımıza koşmuştur ve koşacaktır. Vatan uğrunda canlarını veren tüm şehitlerimizi andığımız bu anlamlı günde Çanakkale`de alay komutanından son erine kadar şehit olan 57’nci alayı hatırlamamak mümkün değildir”

 

SANCAĞI SELAMLAMADAN GEÇMEYİN

“Halen bu şehitler Alayı’nın sancağı Avustralya’da Melbourn Müzesi’nde bir vitrinde sergilenmekte, altındaki levhada şu yazı ye almaktadır. Bu alay sancağı, Gelibolu savaş alanından getirilmiş ama esir edilememiştir. Çünkü Türk Ulusu7nun milli geleneklerine göre alayın sancağı, alayın son eri ölmeden teslim edilemez. Bu sancak, sonucu muhafızın da ölü olarak altında yattığı bir ağıcın dalına asıla olarak bulunmuştur. Kahramanlık timsali olarak karşınızda duran bu Türk alayı sancağını selamlamadan geçmeyin”

 

BİZE İLHAN KAYNAĞI OLACAK

“Çanakkale, bozgunda fetih düşü gördüğümüz, bir milletin umutlarının yeniden yeşermeye başladığı, hasta adamın dirildiği yerdir. İstiklal harbinin mayası, Kurtuluş Savaşı’nın ruhu ve Cumhuriyetin temelleri burada atılmıştır. İmkânsızlıklar içerisinde Samsun`dan İzmir’e kadar yelkenlerimizi şişiren rüzgar, Çanakkale rüzgarı olmuştur. Ve hepsinden önemlisi Mustafa kemal paşa`nın, ulusun kaderine el koyduğu yıldızlaştığı yerdir Çanakkale. Kahraman şehitlerimiz; “Sizler, asla vazgeçemeyeceğimiz ve ödün veremeyeceğimiz idealler uğrun canlarınızı seve seve feda ettiniz. Yazdığınız destanlarla en yüksek mertebeye ulaştınız. Dünya tarihin Bandırdığınız bu destanlar, dünya durdukça yaşayacak, bizlere ilham kaynağı olacaktır. Rahat uyuyunuz.

 

SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

“Zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan kahraman Türk ordusunun birer mensubu olarak bizim için kutsal bir borçtur. Sizlerle gönül bağlarımızı tazelediğimiz bu müstesna günde, söz veriyoruz ki, en gelişmiş silahların dahi yok edemeyeceği ulusal ve manevi gücümüz, Türk milletinin bağrında yetiştirdiği ölümsüzlerle sonsuza değin filizlenmeye devam edecektir. Aziz şehitlerimiz, manevi huzurlarınızda minnet, saygı ve şükran duygularımızla eğiliyoruz”

 

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

Bıdak’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri şehit aileleri ve vatandaşlar şehitliğe giderek burada şehit mezarlarına karanfil bırakarak dualar ettiler.  Daha sonra protokol üyeleri Vatan İçin Can Verenler Deneğinin yanı sıra Türkiye Gaziler dul ve yetimler derneklerini ziyaret ederek gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldiler.  



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ