Bugün onların günü

Bugün onların günü

Yeni neslin yetiştiricisi ve adeta bir sanatkar olan Öğretmenlerin, bugün onur ve gurur günü. Yağlı cümlelerle her yıl sadece bir gün de hatırlanan ve bu milletin şamar oğlanı haline gelen Öğretmenler, bu yılı Van Depremi?nde hayatını kaybeden öğretmenler

KUTLAMALAR BU YIL HÜZÜNLÜ GEÇECEK

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk?e ?Başöğretmen? unvanının veriliş günü olan 24 Kasım, aynı zamanda her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Ulusu yetiştirmek gibi kutsal bir görevi üstüne almış olan Öğretmenler, bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü?nü buruk kutlayacak. Deprem felaketinde toplam 76 öğretmenin yaşamını yitirdiği Van ve Erciş ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü, bu yıl hüzünle geçecek. Atatürk, ?Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan ordusudur.? sözleriyle öğretmenliğin ne denli önemli bir meslek olduğuna değindiği gözleniyor.

 

ÖĞRETMENLERİN KURU LAFLARA KARNI TOK

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, bugünün milletlerin varlıklarının idamesinde söz sahibi olanların günü olduğunu dile getirerek, ?Başöğretmenimizin ifadesi ile ?Milletleri Kurtaranların? günüdür. Sizler eğitim ordusunun yılmaz neferleri olarak, üstün gayret ve fedakârlıkla geleceğin sorumluluğunu yüklenecek nesilleri yetiştirmektesiniz. Bu eserin kıymeti ise ?sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır? diye konuştu. Her yıl Öğretmenler Günü?nde süslü cümleler ile öğretmenlerin duygularına hitap edenlerin, bu yıl alışkanlıklarını bir kenara bırakmasını isteyen Memur Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer ise, öğretmenlerin kuru laflara karnının tok olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ