"Bugün bizim günümüz"

TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ KIRIKKALE ŞUBESİ KADIN KOMİSYONU, PETROL İŞ KIRIKKALE ŞUBESİ KADIN KOMİSYONU, KESK KADIN PLATFORMU, DİSK EMEKLİ-SEN KIRIKKALE ŞUBESİ KADIN KOMİSYONU, ADD KIRIKKALE ŞUBESİ KADIN KOMİSYONU, ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ KIRIKKALE ŞUBESİ

TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ KIRIKKALE ŞUBESİ KADIN KOMİSYONU, PETROL İŞ KIRIKKALE ŞUBESİ KADIN KOMİSYONU, KESK KADIN PLATFORMU, DİSK EMEKLİ-SEN KIRIKKALE ŞUBESİ KADIN KOMİSYONU, ADD KIRIKKALE ŞUBESİ KADIN KOMİSYONU, ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ KIRIKKALE ŞUBESİ KADIN KOMİSYONU , CUMHURİYET MEYDANI?NDA BEYAZ BALONLARI GÖK YÜZÜNE GÖNDEREREK TEK BİR AĞIZDAN SESLENDİLER:

Bugün bizim günümüz

Tüm Türkiye?de olduğu gibi Kırıkkale?de de Kadın Platformları Dernekleri 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı?nda basın açıklaması yaptı. Halaylar ile başlayan eylemde, Kadın Platformu adına konuşma yapan Ayşe Avcı, kadınlarında erkeklerle aynı hak ve eşitliğe sahip olduğunu söyledi.

KADINLAR TOPLUMUN BEL KEMİĞİ

Kadın Platformu adına konuşma yapan Ayşe Avcı konuşmasının devamında, ?8 Mart, 1857 tarihinde ABD`nin New-York kentinde 40 bin dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları ve eşit işe eşit ücret istemiyle bir tekstil fabrikasında başlattığı mücadelenin ve bu mücadele sonucunda polisin işçilere saldırarak çoğu kadın 129 işçinin hayatını kaybetmesinin anısına, dünyanın her yerinde ve ülkemizde daha iyi bir dünya özlemi taşıyan kadınların hak arama mücadelesinin günüdür. Dokuma işçisi kadınların yaktığı direniş meşalesi halen yanmaya; eşitlik, özgürlük, adalet ve barış arayan kadınların yolunu aydınlatmaya devam ediyor. Bugün dünyanın dört bir yanında ve Türkiye`de kadınlar sokaklarda, meydanlarda eşitliği, özgürlüğü, barışı ve kardeşliği haykırıyor. Ulusal, sınıfsal ve cinsel sömürüye, her türlü eşitsizliğe ve şiddete karşı, eşitliği, özgürlüğü, adaleti ve barışı savunuyor. Sadece kendileri için değil tüm insanlık için.?

DÜZENLİ ÇALIŞMA HAYATI İSTİYORUZ

?Biz Kamu emekçisi ve işçi kadınlar, kamu hizmetlerinin özelleştirildiği, esnek-kuralsız, güvencesiz, performansa dayalı çalışmanın yaygınlaştığı, iş yükümüzün her geçen gün arttığı bir ortamda, yeni çıkarılan yasalarla düşük ücretle çalışmaya zorlanmakta ve işsizliğe mahkûm edilmek istenmekteyiz. AKP Hükümeti bir yanı ile piyasacı, diğer yanı ile muhafazakâr politikaları ile biz kadınları toplumsal yaşamdan dışlayarak eve hapsetmeyi hedefliyor. Bizler Bugün tüm Kadınların Hakları İçin alanlardayız. Kadın emeğine dönük saldırıların yoğun olarak sürdürüldüğü, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve sosyal adaletsizliğin derinleştiği bir süreci yaşıyoruz. Her gün 5 kadın öldürülürken biz kadınlardan sesimizi kısmamız ve kimliğimizin aile varlığı ile özdeş tutulmasını kabullenmemiz isteniyor.?

YASAL DÜZENLEMEMİZİ BEKLİYORUZ

?Gerekli yasal düzenlemeleri yapmayan, var olanları ise uygulayamayan devlet kadını şiddetten ve ölümden koruyamıyor. Devletin asli görevlerinden biri olan vatandaşının yaşama hakkını korumak şöyle dursun hukuk yolu ile çeşitli davalarda gördüğümüz erkek lehine alınan kararlar.Korkmadık Korkmuyoruz, Haklarımız İçin Susmadık Susmayacağız, Baskılar Bizi Yıldıramaz! Bugün, emek ve demokrasi, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi veren kadınların baskıyla, zorla sindirilmeye çalışıldığına gözaltına alınıp tutuklandığına tanık oluyoruz. Bizler, yükselteceğimiz mücadelemizle sendikalı tutuklu arkadaşlarımızla tekrar alanlarda özgürlük türkülerini söyleyeceğiz! Korkmuyor, susmuyor, taleplerimiz için alanlara çıkmaya devam edeceğimizi bir kez daha buradan ilan ediyoruz.?

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ