Bugün bir olma, diri olma, iri olma zamanı

Bugün bir olma, diri olma, iri olma zamanı

DELİCELİLER, DELİCE, ÇERİKLİ, BÜYÜKYAĞLI, BÜYÜKAVŞAR DERNEĞİNİN (DEÇYAD) GELENEKSEL ARABAŞI ŞÖLENİNDE BULUŞTULAR

DELİCELİLER, DELİCE, ÇERİKLİ, BÜYÜKYAĞLI, BÜYÜKAVŞAR DERNEĞİNİN (DEÇYAD) GELENEKSEL ARABAŞI ŞÖLENİNDE BULUŞTULAR

Bugün bir olma, diri olma, iri olma zamanı

Delice, Çerikli Beldesi, Büyükyağlı, Büyükavşar Köyleri Kültür Yardımlaşma Derneği (DEÇYAD) tarafından 4. Arabaşı etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılanlara arabaşı çorbası ikram edildi. Amaçlarının yılda bir kez olsun bir araya gelmek, birlik beraberlik mesajı vermek olduğunu belirten Koçoğlu bugünlerin bir olma, diri olma, iri olma zamanı olduğunu ifade etti.

AMAÇ BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Kırıkkale´nin Delice ilçesi, Çerikli Beldesi, Büyükyağlı, Büyükavşar Köyleri Kültür Yardımlaşma Derneği (DEÇYAD) geleneksel arabaşı şöleninin  4´ncüsü Türk Metal Sendikası Düğün Salonunda çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı  Ali Rıza Koçoğlu, öncelikle davete icaber edenlere teşekkürlerini iletti. Koçoğlu aslında yöreye özgü Arabaşı ziyafetinin bahene olduğunu söyledi. Amaçlarının yılda bir kez de olsa bir araya gelmek ve birlik beraberlik mesajı vermek olduğunu bildirdi. Arabaşının aslında bir yörük yemeği oldruğunu, Anadolu illerinde yayığın  biçimde bilindiğini belirten Koçoğlu karınca kararınca Kırıkkalelilerede bu yemeğin lezzetini ve özelliğini tanıtmak için bu etkinliği düzenlediklerini, önümüzdeki yıllarda bu etkinliğin devam edeceğini kaydetti. Koçoğlu ayrıca dernek olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı

ETKİNLİĞİN HER YIL DÜZENLENMESİ LAZIM

Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Aytekin Araç ise, "Bizi buraya davet eden Ali Rıza Koçoğlu´na teşekkür ediyorum, bizleri çok sevindirdi. İnşallah bu etkinlik her sene devam eder. Şu günlerde birlik beraberliğe çok ihtiyacımız var. Bu tür etkinliklerin sık sık gerçekleştirilmesi gerek. Hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK GÖSTERGESİ

Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Sertkaya, ise DEÇYAD´ın önemli bir görev üslendiğini, böylesi birlik ve beraberlek teması olan toplantıların toplumları bir adada, birlik ve beraberlik olgusunun pekişmesinde önemli olduğunu söyledi. Sertkaya dernek yönetimine ve katılan herkese teşekkür ettiğini, bundan sonraki yıllarda da bu tür etkinliklerin tekrarlanması gerektiğini söyledi.

ARABAŞI ŞÖLENİNE ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

Arabaşı etkinliğine  Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Delice ve Çerikli Belediyesi Başkan vekilleri, Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Sertkaya, Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Aytekin Araç, Kırıkkale´deki sivil toplum örgütleri başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar ile Ankara, Kırıkkale, Delice ve Çerikli´den çok sayıda davetli katıldı. Programa geçilmeden önce davetlilere arabaşı ikram edildi. Yemek ikramının ardından program Delice, Çerikli, Büyükyağlı, Büyükavşar ilçe ve köylerinin slayt gösterisiyle devam etti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı