Bu belge olmazsa Çalıştıramazsın”

Bu belge olmazsa  Çalıştıramazsın”

İŞKUR`DAN ÖNEMLİ UYARI!

Bu belge olmazsa Çalıştıramazsın”

Organize Sanayi Bölgesindeki firmalarda tehlike ve çok tehlikeli işlerde çalışanlara mesleki eğitim verilmesi için işbirliği protokolü imzalandı. Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Ulu, işverenlere seslenerek çalışanlarını bu eğitime dâhil etmeleri yönünde duyuru yaptı. 

3 KURUM PROTOKOL İMZALADI

Yahşihan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Kırıkkale Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, İŞKUR Kırıkkale İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü hakkında bilgi veren İŞKUR Müdürü Nazım Ulu, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışacakların kanun ve yönetmelikler uyarınca mesleki eğitim aldıklarına dair belgelerinin olması gerektiğini ifade etti.

HER BİR ÇALIŞAN İÇİN 233 TL CEZA

Ulu, Yönetmeliğin ilgili maddesi gereğince İŞKUR tarafından verilen sertifikalar da bu belgeler kapsamında yer almaktadır. Ayrıca işverenlere yapılacak inceleme sonucunda ve denetimlerde ilgili madde hükümlerine uymayan işverenlere 2015 yılında her bir çalışan için bin 233 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Bu kapsamda İŞKUR tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalıştırılan işçilere yönelik ilgili mevzuat hükümleri kapsamında kurs düzenlenebilmektedir. Bu kurslara katılan kişilere herhangi bir ödeme yapılmamakta olup sadece sertifika temini sağlanmaktadır. Bu şekilde de işletmelerimiz yükümlülüklerini getirmiş olacaktır” dedi.

40 SAAT KURSU

Çalışanların mesleki eğitimi kurslarında işletmelerin herhangi bir gider ödemeyeceğini ifade eden Ulu, Eğitimler MEB Hayat Boyu Öğrenme Modülündeki belirlenen ders saati(Genellikle 40 saat 5 iş günü) üzerinden yapılmaktadır.  Eğitimci firma bünyesinden ilgili meslekte yükseköğrenim görmüş ve Halk Eğitim tarafından onaylanmış bir çalışan da olabilmektedir. Eğitim en az 12 kişilik gruplar için düzenlenmektedir. Aynı meslekte 12 kişilik grubu birkaç işveren birleşerek de tek bir işyerinde eğitimi düzenleyebilmektedir. Tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler için geçerli belge kurs sonunda çalışanlara verilmektedir” dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı