Bu yolda maskesiz yürüyemiyorlar

Bu yolda maskesiz yürüyemiyorlar

TÜM ŞİKAYETLERE RAĞMEN ASFALT YAPILMAYAN MAHALLE SAKİNLERİ SOKAĞA MASKE TAKARAK ÇIKIYOR Osman Gazi Mahallesi sakinleri tozundan maske takarak kurtulmaya çalışıyor. Defalarca müracaat etmelerine rağmen 400 metrelik yolun asfalt yapılmadığını ileri süren

400 METRELİK YOL 
Kırıkkale Çevre Yolu ile mahalleyi bağlayan 400 metrelik yoldan çıkan tozların mahallesi sakinlerinin hayatından bezdirdiği söyleniyor. Bazı mahalle sakinleri çare olarak araçların geçişleri sırasında yavaşlamaları için yola bariyerler oluştururken bazıları ise, saat başı yolu suluyor. Oluşan tozdan en çok çocuklar ve kadınlar etkileniyor. Bazı çocuklar ve kadınların cilt hastalığına yakalandığı ifade edildi. Aileler sokakta oynayan çocuklarını tozdan korumak için maske giydiriyor. Öte yandan tozdan çevreninde etkilendiği ve ağaçların kuruduğu söylendi. Vatandaşlar biran önce yolun asfaltlanmasını istedi. Kısa bir süreliğini yolu kesen mahalleliler, asfalt yapılması için dua ettiler. 
ŞİKÂYETTEN SONUÇ YOK 
Gerekli mercilere durumlarını araz ettiklerini açıklayan mahalle sakini Celal Demirtaş, yetkililerin gerekli hassasiyetti göstermediklerini söyledi. 
Hergün toz yutmaktan bıktıklarını belirten Demirtaş, ?Yetkililerden tek istediğimiz yolun biran önce asfaltlanmasıdır. Yetkililerimiz bu sese kulak versinler.? dedi. 
EVDE HAPİS KALIYORLAR
Yoldan çıkan tozdan dolayı evde hapis kaldıklarını açıklayan Dilara Akay da, ?Yola çıkıp oynamak istediğimizde toz bizi adeta yutuyor. Ailelerimiz tozdan kurumak için bize maske aldı. Bu yeterli gelmiyor. Hergün öksürüyoruz ve hastalanıyoruz. Üstümüz toz oluyor. Annelerimiz hergün bizi ve elbiselerimizi yıkamak zorunda kalıyor.? diye konuştu. 
EN ÇOK ÇOCUKLAR ETKİLENİYOR
Oluşan tozdan en çok çocuklar ve kadınlar etkilendiğini ifade eden Halil Bakır ise, ?Bazı kadınlarda ve çocuklarda hastalıklar baş göstermeye başladı. Tozdan dolayı çocuklarımız sokağa oynamaya çıkamıyor. Ağaçlar kurudu ve ailelerimiz tozdan korumak için maske ile dolaştırıyoruz. Öte yandan hergün eşlerimiz batan evi temizlemek zorunda kalıyor. Ailemiz canından bıktı.? şeklinde konuştu.  
Yetkililerin dertlerine derman olmasını isteyen Bakır, tek isteklerinin 400 metre olan yolun asfaltlanması olduğunu kaydetti. 


1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama