Bu Yarışma Kırıkkale?de bir ilk

Bu Yarışma Kırıkkale?de bir ilk

Kırıkkale`nin Keskin ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen yarışmada Keskin`li hanımlar bayat ekmeklerden yapılan yemeklerle maharetlerini sergilediler. Kırıkkale?de ilk olma özelliğini taşıyan yarışma katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

İLÇE YÖNETİCİLERİ VE VATANDAŞLAR KATILDI
Düzenlen Programa Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Bayram Sakallı, Toprak Mahsulleri Ofisi Kırıkkale Şube Müdürü Muharrem Belen, diğer davetliler ile yarışmacılar katıldı. Ekmek israfının önüne geçilmesi ve konu hakkında kamuoyunda duyarlılık oluşturmak amacıyla Keskin Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayat ekmeklerle yapılan yemekler yarışması yapıldı. Düzenlenen programda Toprak Mahsulleri Ofisi Kırıkkale Şube Müdürü Muharrem Belen tarafından davetlilere sosyal sorumluluk projesi olan ekmek israfıyla ilgili sunum yapıldı. Sunumda, ekmek israfını önleme kampanyasının hedefleri, halkın ekmek israfı konusunda bilinçlendirilmesi, ekmek israfının nedenleri ve ekmek israfını önlemek için yapılması gerekenler hakkında çeşitli bilgiler aktarıldı.
YARIŞMACILARA ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ
29 bayan yarışmacının katıldığı programda yarışmaya katılan Keskin`li hanımlar bayat ekmeklerden yapılan birbirinden güzel yemek ve tatlıları jüriye sundular. Yarışma sonuçlarına göre, kıymalı ekmek böreği ile Gülhan Güven birinci, ekmekli içli köfte ile Kafiye Okatan ikinci ve ekmekli mantı ile Selma Ceylan üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere Kaymakamlık ve Toprak Mahsulleri Ofisi Kırıkkale Şube Müdürü Muharrem Belen tarafından çeşitli hediyeler verildi.


1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı