Bu vatan hepimizin

Bu vatan hepimizin

Van depreminden sonra Kırıkkale?ye getirilen ve Keskin?e yerleştirilen depremzede öğrenciler, kendileri gibi aynı kaderi paylaşan ve ailesi ile birlikte Öğretmenevinde barınan Halime Dervişoğlu?nu ziyaret ettiler.

Depremzede öğrencilerden bölücülük yapmak isteyenlere şamar gibi cevap
Ziyarette koyu bir sohbete dalan öğrenciler bugüne kadar Kürtlerle Türklerin birbirine düşman edilmeye çalışıldığını belirterek Van depreminde bunun böyle olmadığının anlaşıldığını söylediler

AYLAR SONRA BİR ARAYA GELDİLER
Öğretmenevinde ailesiyle birlikte kalan depremzede Dervişoğlu, Vanlı öğrencileri görünce önce heyecanlandı, daha sonra yanlarına giderek konuşmaya başladı. Türkiye`de yaşayan insanların birbirine kırdırılmak istendiğini ifade eden Dervişoğlu, "Kürtler ile Türkleri birbirine düşürmek için düşman gösterdiler. Fakat Van depremi bize yıllardan beri gelen Kürt -Türk kardeşliğini bir kez daha yaşattı. Türk insanı bize kapılarını sonuna kadar açtı. Sizler de okuyun ve Türkiye`ye hayırlı evlatlar olsun." tavsiyesinde bulundu.
ÖĞRENCİLERİNİ ZİYARET İÇİN GELDİ
Van`ın Çaldıran ilçesinden öğrencilerle buluşmak için Kırıkkale`ye gelen öğretmen İbrahim Şat öğrencilere moral ziyaretti gerçekleştirdi. Van Valiliği`nin projesi kapsamında öğrencilerle öğretmen evinde buluşan Şat, öğrencilere memleketlerinden otlu peynir ve kitap getirdi. Van Valisi Munir Karaloğlu`nun önderliğinde başlatılan `Deprem Nedeniyle Çeşitli İllere Giden Öğrencileri Ziyaret` projesi kapsamındaki Kırıkkale ziyareti 3 gün sürecek.
İL İDARECİLERİNİ ZİYARET ETTİ
İlk olarak Keskin Kaymakamı ve Vali Vekili Niyazi Ulugölge`yi ziyaret eden Şat, daha sonra Keskin Lisesi`nde eğitimlerine devam eden 14 Vanlı öğrenci ile birlikte okulda düzenlenen programa katıldı. Programa Keskin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Kökrek, Okul Müdürü Mustafa Çolak ile öğretmenler de iştirak etti. Programda Vanlı öğrencilere Van`dan getirilen hediyeler dağıtıldı.
KIRIKKALE İKİNCİ VATANIMIZ
Depremzede öğrenciler, okuldaki arkadaşlarından, öğretmen ve idarecilerinden her konuda memnun olduklarını ve Kırıkkale`yi kardeş şehir olarak gördüklerini söyledi.



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet