Bu sistem bize uymaz

Bu sistem bize uymaz

Ulusal bir gazetede yer alan habere göre seçimlerde mühür devri kapanacak. Yeni sistemde seçmen, bilgisayar ekranında desteklediği partinin üzerine "tıklayarak" oyunu verecek. Bu yeni ve pek de tekin olmayan seçim sistemini değerlendiren MHP İl Başkanı Se

2014’TE UYGULANMASI DÜŞÜNÜLEN ELEKTRONİK SEÇİM SİSTEMİNİN GÜVENİLİR BİR SİSTEM OLMADIĞINI BELİRTEN MUHALEFET İL BAŞKANLARINDAN TEPKİ:

Bu sistem bize uymaz

Ulusal bir gazetede yer alan habere göre seçimlerde mühür devri kapanacak. Yeni sistemde seçmen, bilgisayar ekranında desteklediği partinin üzerine "tıklayarak" oyunu verecek. Bu yeni ve pek de tekin olmayan seçim sistemini değerlendiren MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer endişeli. Avrupa’da sistemin iz düşümlerini örnek gösteren Göçer “Avrupa’da da başarılı olamamış bu sistemin millet iradesini sandığa yansıtacağını düşünmüyoruz” dedi.

SİSTEM ACELEYE GETİRİLİYOR

Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK), HAVELSAN`la birlikte üzerinde çalıştığı projeyle yeni seçim sistemi tamamen dijital olacak. Oy vermeye gelen seçmen listede adının karşısına yine imza atacak. Ancak bu kez sandık kurulundan oy pusulası almayacak. Bunun yerine kabinde dokunmatik bir bilgisayar ekranın karşısına geçecek ve desteklediği partinin üzerini "tıklayarak" oyunu vermiş olacak. Hükümet yetkililerinin ilk olarak 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uygulanacağını belirttikleri sistemin düşündürücü olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, sistemin çok aceleye getirildiğini ve bunun akıllarda soru işareti bıraktığını ifade etti.

AKP ZATEN SABIKALI

Demokrasinin sadece sandıktan ibaret olmadığını belirten Göçer, oy kullanan vatandaşın gönül rahatlığı ile oyunun nereye gittiğini bilerek kullanmasının da demokrasinin bir gereği olduğunu söyledi. Dünyada daha önce denenmiş ve başarısızlıkla sonuçlanmış bir uygulamanın Türkiye’ye getirilmeye çalışıldığını ifade eden Göçer bu sistemin güvenilirliğini tüm dünyada kaybettiğinin altını çizdi. AKP’nin geçmiş yıllarda bu konuda sabıkalı olduğunu söyleyen Göçer “2011 seçimlerinde 17 milyon oy pusulası fazla bastırılarak güvenler zedelenmişti. AKP şimdiki sistemde bile mezardaki vatandaşa oy kullandırabilme becerisine sahip bir partidir. Şimdi tekrar oy kaybettikleri bir dönemde bu sistemi düşünmeleri akıllara sorular getiriyor” dedi.

NEDEN 2014 SEÇİMLERİ

Sandığa giden iradenin aynısının sandıktan çıkması gerektiğini ifade eden Göçer, eskiden bu yana sorunlu bir konu olan seçim sisteminin AKP’nin bu sistemi ile birlikte tamamen çökeceğine inandıklarını belirterek yeni sistemin oluşumunun yanı sıra zamanlamasının da yanlış olduğunu beyan etti. Göçer, yetkililerin “Yeni sistem 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtdışından oy kullanan vatandaşlarımızda denenebilir” sözlerini hatırlatarak, “Yeni sistemin bilgisayar yazılımlarını da genellikle İsrail kökenli şirketler yapıyor” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız