BU OKUL KADOSTROCU YETİŞTİRİYOR

BU OKUL KADOSTROCU YETİŞTİRİYOR

TÜRKİYE’DE SADECE 37 ŞEHİRDE VAR

--BU OKUL ÖĞRENCİLERİN KAYIT OLMAK İÇİN YARIŞMASI GEREKEN

   BİR OKUL

--BU OKULUN VERDİĞİ KURS BİLE İNSANLARI MESLEK SAHİBİ YAPIYOR

--HARİTA / KADASTRO LİSESİ MEZUNLARI SORUYOR: “KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ BİZİM BÖLÜMÜN MESLEK YÜKSEK OKULUNU NEDEN AÇMIYOR”

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin temel gayesi: öğrencilerini orta öğretim düzeyinde, o şehrin ve ülkenin sanayi ve hizmet kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu ve ileride duyacağı, nitelik ve donanıma sahip teknik elemanlar olarak yetiştirmek, yüksek öğrenimi hedefleyen öğrencilerini de yüksek öğrenime hazırlamaktır.

İşte Yenimahalle de bulunan Kırıkkale Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bu temel gayeyi gerçekleştirmek için 4 yıl önce kurulmuş.

Bu okulu önemli ve farklı kılan en büyük özellik ise; Ülkemiz genelinde (Harita/ Kadastro) bölümünde eğitim veren bu okuldan Ülkemiz genelinde 37 tane bulunması.

Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 4 yıl boyunca Harita Kadastro bölümüyle ilgili dersler başta olmak üzere; Matematik, Edebiyat, Coğrafya, Biyoloji, İngilizce ve Tarih dersleri üzerine eğitim veriliyor.

2015 yılında eğitime başlayan ve Müdürlüğünü Aydın Keleş’in yaptığı okul 3 sene evvel ilk mezunlarını vermiş. Bu bölümden mezun olanlar Harita ve Kadastro branşında Teknisyen unvanıyla teknik ara eleman olurken yüksek öğrenime devam ettikleri takdirde Mühendis olarak mezun oluyorlar.

Teknoloji çağı olan günümüzde kendini iyi yetiştirmiş Harita/Kadastro teknisyenlerinin aranan eleman olması muhakkaktır. Dolayısıyla Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu (Harita/Kadastro) Lisesi Kırıkkaleli öğrenciler için aslında bir şans ve nimet olarak görülmelidir. Özellikle bu piyasada “iyi yetişmiş ve kendini bu mesleğe adamış teknik personelin” çok fazla olmaması bu okul mezunları için bir şans olarak görülebilir.

Elbette bu liseden mezun olanların yüksek öğretime devam edip Mühendis kadrosunu aldıklarında hem gelir anlamında hem de statü anlamında çok daha avantajlı olacakları bir gerçektir.

Şu anda 196 öğrencisi bulunan Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu (Harita/Kadastro) Lisesi, Kırıkkale’de yaklaşık 7 yıldır öğretimine devam ederken ve her sene yaklaşık 50 öğrenci mezun ederken, Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde 2 yıllık Harita/ Kadastro Meslek Yüksek Okulunun 7 yıldır halen açılmamış olması çok büyük bir eksikliktir. Kırıkkale Üniversitesi yönetimi bir an evvel bu konuyu ele alarak (Harita / Kadastro Bölümü) Meslek Yüksek Okulunu açmalıdır 

Ayrıca

Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu (Harita/Kadastro) Lisesi, Halk Eğitim Merkezi ile iş birliği yapmak suretiyle isteyen vatandaşlarımıza (Harita ve Kadastro kursu) veriyor. 350 saat süren kursun ilk mezunları Haziran ayında verilecek. Bu kursa katılmak isteyen “özellikle işsiz gençlerimiz” bu kursla ilgilenerek Haziran ayının ilk haftasında yapılacak kayıt tarihini kaçırmamaları kendilerinin geleceği açısından son derece önemlidir diyebilirim.

Yunus PEHLİVANLI

  

 

                

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız