Bu katliam unutulmaz

Bu katliam unutulmaz

Sivas?ta 2 Temmuz 1993 yılında 37 kişinin öldüğü Madımak Olayına ilişkin davanın zaman aşımından düşürülmesine tüm ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale Aleviler Dernek Şubesi tarafından da tepki gösterildi. Basın açıklaması yapan Alevi Kültür Derneği Kırı

TEPKİMİZİ GÖSTERECEĞİZ

Alevi Kültür Derneği Kırıkkale Şube Sekreteri Arslan Öztemir şu ifadelere yer verdi: ?Sivas?ta 2 Temmuz 1993 de 37 kişinin öldüğü madımak olayına ilişkin davanın zaman aşımından düşürülmesine, tüm ülke genelinde olduğu gibi, Kırıkkale Alevi Dernekleri Şubesi olarak tepkimizi gösteriyoruz.19 yıldır devam eden Sivas katliamı davasında çıkan karar, mahkeme, 5 i hayatta olan yedi sanık hakkında, zaman aşımı kararı vererek davayı düşürmüştür. Bu karar Türkiye genelinde tepkiyle karşılanmıştır.?

 

KATLİAM YAPILDI

Öztemir ?19 yıl önce Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, emperyalizme karşı halkın kurtuluşu mücadelesinin başlatıldığı ilimizden olan Sivas?ta halkın gözleri önünde, televizyon ve kameralar önünde canlı, canlı katliam yapılmıştır. Dönemin Başbakanı, iç işleri bakanı, emniyet müdürü ve il idarecileri seyirci kalmaktan başka bir şey yapamayarak bu vahşete bir nevi ortak olmuşlardır. Bu olayı gerçekleştirenler elini kolunu sallayarak gezerken, mecliste görev bile almışlardır.?

 

OLAYLAR UNUTULMAYACAK

Arslan Öztemir Sivas katliamının asla unutulmayacağının altını çizerek ?Şimdi ise 13 Mart 2012 Ankara da yapılan yargılamada, suçun vahametine bakılmaksızın zaman aşımı nedeni ile ortadan kaldırmak, kapattırmak, kurtulmak istiyorlar. Nasıl ki 1978 1979 yılında Kahraman Maraş, 1993 Çorum olayları unutulmadı ise buda unutulmayacaktır. Sivas katliamını dava zaman aşımı nedeni ile de tamamen ortadan kaldırıp unutturmaya çalışmaktadırlar. Ama unutulmayacak. İnsanların ırkı, inancı ve zihniyeti ne olursa olsun onlara yapılan zulümler, katliamlar insanlık tarafından affedilmeyecektir?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ