Bu işten hepimiz sorumluyuz

Bu işten hepimiz sorumluyuz

İl Milli Eğitim ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" projesi hayata geçiyor. Okul çevrelerinde daha sıkı önlem alınacak. Vali Ali Kolat okullarda güvenliğin sadece emniyetin işi olmadığını belirterek bu k

GEREKEN ÖNLEMLER ALINDI

Valilikte gerçekleşen programda, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar basına proje hakkında bilgi verildi. Konuşmaların ardından Emniyet Müdürü Onar ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin arasında Güvenli Okul, Güvenli Gelecek Projesinin protokolü imzalandı. Vali Ali Kolat, Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlıklarının çocukların eğitim güvenliği açısından önemle üzerinde durdukları, alınması gereken önlemler çerçevesinde yayınladıkları genelge ve yaptıkları protokol doğrultusunda kentte Güvenli Okul, Güvenli Gelecek projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

GÜVENLİK SADECE EMNİYET DEĞİL

Güvenliğin sadece emniyetin işi olmadığını ifade eden Kolat, “Eğitimde güverligi sağlamak sadece okulun ve Milli Eğitimin işi değildir. Herkesin, her kurumun ve her insanın sorumluluğu vardır. Herkesin elinden gelen çabayı ve gayreti göstermesi gerekiyor.Bu sayede güvenlik elde edilir.”dedi. Kentte 2 bin 500`e yakın derslikte, 52 bin öğrencinin eğitim öğretime başladığını belirten Kolat, “ 3 bin 500 öğretmenle eğitim hizmetine başladık. Derslik başına 21 öğrenci bulunuyor. Bu rakamlar, Türkiye ortalamasının altında bir rakam Milli Eğitim Bakanlığının da tespit ettiği 30 rakamının altında. Eğitim alanında il olarak iyi bir durumdayız. Özel okullarda okuyan öğrencilere teşvik uygulaması kapsamında bin 451 öğrenci bundan faydalandı. Devletimiz, hükümetimiz eğitime çok büyük önem veriyor. Eskiden en büyük bütçe Milli Savunma Bakanlığına ayrılıyordu. Şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığına ayrılıyor. Bu hükümetin eğitime çok büyük önem verdiğini gösteriyor."diye konuştu.

ORTAKLAŞA PROGRAM

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı`nın ortaklaşa planladıkları projenin bir ayağının da kentte uygulandığını ifade eden İl Emniyet Müdürü Hasan Onar da “Öncelikle kentteki tüm okulların okul irtibat görevlisi ve yardımcısının belirlendi. Amir sınıfında tüm okullara bir rütbeli personel ile bir polis memuru görevlendirdik. Bu personeller sık sık görevli olduğu okula giderek, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve okul aile birlikleriyle görüşecek ve sürekli telefon irtibatında bulunacak. Görevlileri özellikle rütbeli personelden seçmemizin sebebi, her öğrenci ve genç bu yaşlarda kendilerine bir model seçer. Bizde bunu baz alarak ve rütbeli personel seçerek, bir anlamda model olabilme durumunu düşünerek böyle bir uygulamaya gittik. Projede, okul irtibat görevlisinin dışında okul polisi, Acil Müdahale ekibi, Narko tim, Krize müdahale ekibi ve çocuk şube müdürlüğü ekipleri de okul saatleri içerisinde okul ve çevresinde göreve hazır halde bulunacaklar."şeklinde konuştu. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ