Bu insanlara kim sahip çıkacak?

Bu insanlara kim sahip çıkacak?

Çeşitli illerinden gelerek Valilik Konağı inşaatında çalışıp evlerine ekmek parası götürmeye çalışan işçiler yaklaşık 5 aydan bu yana maaşlarını alamadıkları için mağdur oldular. Parasızlık yüzünden memleketlerine gidemedikleri için inşaat şantiyesinde ya

Devletin inşaatında çalışıp paralarını alamayan işçiler tam bir sefalet yaşıyorlar

TAM BİR SEFALET YAŞIYORLAR
Türkiye?nin çeşitli illerinden gelerek Valilik Konağı inşaatında çalışarak evlerine ekmek parası götürmeye çalışan işçiler yaklaşık 6 aydan bu yana maaşlarını alamadıkları için mağdur oldular. İhaleyi ilk alan İnter-As inşaat, Ticaret Limitet Şirketinin bundan bir süre önce İstanbul Kadıköy Adliyesi İş Mahkemesine iflas verdiğini ve mahkemenin de inşaatın yapımını garip bir kararla daha önceki taşören firma olan Kıyak Aş?yi kayyum atadığını ileri süren işçiler bu firmanın da yaklaşık 6 aydan bu yana maaşlarını ödemediğini iddia ettiler.

6 AYDAN BU YANA MAAŞ ALAMIYORLAR
İşçimler maaşlarını alamadıkları için perişan olduklarını söyleyen işçiler şantiyenin yemek işini üslenen yemek firmasının kendi alacağını alamamasına rağmen 3 öğün yemek verdiğini söylediler. Yemek firması sayesinde ancak karınlarını doyurduklarını anlatan işçilerden bazılarının hastalandığını, hatta geçtiğimiz günlerde birisinin inşaattan düşerek yaralanmasına rağmen hiçbir resmi işlem yapılmadığını ileri sürdüler. Kaldıkları yatakhanelerin naylon çadır tuvalet ve banyolarının ise pislikten kullanılamaz halde olduğunu öne süren işçiler paralarını alamadıkları için çevredeki bakkallara hatta telefon bayilerinden bile borç karşılığı kontör aldıklarını söylediler. Memleketlerine gidemediklerini anlatan işçiler geçtiğimiz aylarda işi bıraktıklarını ancak firma yetkililerinin ödenek alacaklarını ileri sürerek bir süre daha çalışmalarına rağmen ortalarda kimsenin olmaması nedeniyle işi bıraktıklarını bildirdiler.

ÇEK VE SENETLER KARŞILIKSIZ
İnşaatta çalışan işçiler daha öncede yaşardıkları sıkıntı nedeniyle firma tarafından bazılarına verilen çek ve senetlerin de karşılıksız çıktığını ileri sürdüler. Bu arada kendileri ile hiçbir yetkilinin ilgilenmediğini belirten işçiler paralarını alıncaya kadar inşaat sahasından ayrılmayacaklarını söylediler. İşçilerden bazıları evlerine para gönderemedikleri için memlekette ailelerinin bile huzurunun kalmadığını bu nedenle burada perişan bir vaziyette beklemek zorunda kaldıklarını söylediler. Bazılarının psikolojisinin bile bozulduğunu anlatan işçiler Kırıkkale valisinin de kendilerine söz verdiğini ancak paralarının hala ödenmediğini iddia ettiler. Paralarını alamamaları halinde yaptıkları yerleri tahrip etmeyi bile düşündüklerini söylediler. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ