Bu hükûmet gidici

Bu hükûmet gidici

MHP MYK Üyesi Avukat Halil Öztürk, hükümetin sosyal yardım, tarım politikası ve ücret zamları ile ilgili olarak hükûmeti eleştiri yağmuruna tuttu. Öztürk Bu hükûmet gidici” dedi.

MHP MYK ÜYESİ HALİL ÖZTÜRK HÜKÜMETİ ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTTU.

Bu hükûmet gidici

MHP MYK Üyesi Avukat Halil Öztürk, hükümetin sosyal yardım, tarım politikası ve ücret zamları ile ilgili olarak hükümeti eleştiri yağmuruna tuttu. Öztürk “Bu hükümet gidici” dedi.  

TÜM UYGULAMALAR YANLIŞ

Hafta sonunda MHP’nin Delice ilçe kongresine katıla MHP MYK Üyesi Halil Öztürk burada yaptığı konuşmada iktidarı tarım ve ücret zamları üzerinden eleştirdi ayrıca, sosyal yardımların da MHP iktidarı döneminde hiçbir kimseyi rencide etmeden Hilal Kart ile yapılacağını belirtti.

HİLAL KART VERİLECEK

Öztürk, “AKP, iktidarı boyunca milletimizi rencide edecek şekilde sosyal yardım adı altında çalışma yürütmüştür. Millete yanmayan kömür vererek onları hem yardım yaparken afişe ederek ve hem de yaptığı yardım bozuk çıkarak rencide etmiştir. MHP iktidarında böyle bir şey kesinlikle yaşanmayacaktır. Kimse rencide edilmeyecektir. Sosyal yardımlar artarak devam edecektir. Yanmayan kömür verilmeyecektir. Yardımın şekli de, çeşidi de, kalitesi de artırılacaktır. Yardımlar Hilal Kart aracılığıyla yapılacaktır. O kartlar da hanımlara verilecektir. Bu kart sayesinde yardımı alan kişi nereden istiyorsa, ne alacaksa alacaktır. Bir elin verdiğini, öteki el görmeyecektir ve böylece kimse rencide olmayacaktır” diye konuştu.

AKP’DEN KORKMAYIN

Öztürk, iktidarın tarım politikaları konusunda, “Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye bir açmazın, bir çıkmazın içinde ne yazık ki. Ülkenin bu durumda olduğunu herkes çok iyi biliyor ve görüyor aslında. AKP’nin korku imparatorluğu dönemine rağmen kongrelerimize gelerek bizim aramızda yer alarak e varlık göstererek AKP’den korkmadığınızı gösteriyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyoruz. Delice hepimizin bildiği gibi geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan küçük bir ilçemiz. Burada içimizde çiftçi ağabeylerimi, kardeşlerimi görüyorum.

ÇİFTÇİYİ MAĞDUR ETTİLER

Onların tamamı, “Çiftçi üretemiyor, ürettiğini satamıyor. Büyük esnafın, tüccarın eline terk edilmiş durumda. Mazot çok pahalı, tohum, çok pahalı, gübre çok pahalı, tarım ilaçları çok pahalı. Bunları alamıyoruz” diye yanıyorlar. Haklılar. Hiçbir çiftçimiz bunu söylemekte haksız değildir. Şimdi Amerika’ya bakıyorsunuz, Avrupa’ya bakıyorsunuz, çiftçisini sübvanse ediyor, parasal destek veriyor ve daha çok nasıl üretiriz politikası belirliyor. Bizim hükümetimiz zamanında çiftçinin nasıl desteklendiğini biliyorsunuz.

DGD MHP’NİN PROJESİ

Doğrudan Gelir Desteği Milliyetçi Hareket Partisi iktidarı döneminde verilmeye başlanmış ama o gün itibariyle verilen destek bugün verilmez duruma düşmüştür. Şimdi bu AKP’nin tarım politikaları bu kadar kötüyken bu çiftçi AKP’ye oy verir mi? İlla ki vermeyecektir. MHP’nin seçim beyannamesi değerli dava arkadaşlarım, bitmek üzere. Onlarca bilim adamı, onlarca akademisyen, yüzlerce konusunun uzmanı kişi tarafından olgunlaştırılıyor beyanname. Yakın bir zaman içinde sayın genel başkanımız tarafından kamuoyuna açıklanacak” dedi.

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ KALKSIN

Öztürk, konuşmasında asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yönelik zam konusunda da açıklamada bulunarak bu kesime seslendi ve “Asgari ücrete günlük 1.9 TL zam yapıldı. Bu zamla 3 simit dahi alınamıyor. Emekliye, memura verilen zam sadaka gibi çok az. Türkiye’de açlık sınırı 1242 TL, yoksulluk sınırı ise 4014 TL’dir. Millet nasıl geçinecek? Asgari ücretten vergiyi kaldırın, almayın. MHP almayacak. Kaldırılsaydı vergi asgari ücret 1242 TL’ye bugün itibariyle çıkacaktı” dedi.

TÜM TEŞKİLAT KATILDI

Partinin Delice ilçe kongresine MHP MYK Üyesi Kırıkkaleli hemşerimiz Avukat Halil Öztürk, MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, MHP Merkez İlçe Başkanı Erdal Baloğlu, Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Tunçbilek, Avukat Abdullah Pekgöz, Kırıkkale eski Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan, İdris Karakuş, meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kongrede Hüseyin Yatçı ilçe başkanı olarak seçildi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız