Bu esnafın bayrak sevgisi ayakta alkışlanır

Bu esnafın bayrak sevgisi ayakta alkışlanır

Kırıkkale'nin tanınan esnaflarından Egemen Haydar Özlük, Diyarbakır`da 2. Hava Kuvveti Komutanlığı`na ait direkteki Türk bayrağının indirilmesi, karşın işyerini tamamen Türk bayrağı ile donattı.

 


ÇEVRE ESNAFI DA DESTEK VERDİ
Özlük’ün bu duyarlığına, çevre esnaflardan destek geldi. Özlük, “Kırmızı rengini şehitlerimizin kanından alan Türk bayrağı ulusumuz için en kutsal en şerefli değerlerden bir tanesidir. Bayrak bir milletin bağımsızlık sembolüdür. Bir ulusun bayrağı gök yüzünde dalgalandığı sürece bu o ulusun hiçbir boyunduruk altında bulunmadığını gösterir. Ayrıca bayrak bir milletin saygınlığını ve gururunu da sembolize eder. Bayrak uğruna bu ülkede nice kanlar dökülmüş, Kurtuluş Savaşı’nda daha çocuk sayılacak birçok Mehmetçik bu ülkenin bağımsızlığı için seve seve canlarını feda etmiştir. Bu nedenledir ki bayrak bizim için bu bağımsızlığın, akıtılan kanların, çok ağır bedeller ödenerek kazanılan zaferlerin sembolü olan nesnedir. Bayrak gökyüzünde dalgalandıkça hem atalarımıza olan minnet borcumuzu unutmuyor hem de bu toprakların kolay kazanılmadığını, bu nedenle de bu toprakları çok iyi korumamız gerektiği hatırlıyoruz.”dedi.

KABUL EDİLEMEZ
Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2. Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek, Türk Bayrağını indirmesi olmuştur. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvvet Komutanlığında bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı da, haddi de değildir. “diye konuştu



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ