Bu bayramı da buruk geçirdiler

Bu bayramı da buruk geçirdiler

Kırıkkale`de her bayram gününde şehit yakınları mezarlıkları ziyaret edip, dua ve kuran okurken gözyaşı döktüler. Ziyaret sırasında duygularını dile getiren şehit yakınları, buruk bayram yaşadıklarını belirtirlerken, değişen bir şeylerin olmadığını, yapab

ŞEHİT YAKINLARI SON YAŞANAN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ADETA LANET YAĞDIRDI. BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDEN ŞEHİT YAKINLARI, TERÖR OLAYLARININ ARTIK SON BULMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER.


GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı arifesinde Bahşili?de Kırıkkale Şehitliği`ni de ziyaret ederek dua okudu. Şehit yakınları yaşanan son olayların son bulmasını ve Türkiye?nin artık terör belasından kurtulması gerektiğini söyledi. 23 Temmuz 2011 tarihinde Mardin`in Ömerli ilçesi yakınlarında pusuya düşürülerek şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Sadık Güllü`nün mezarını ziyaret eden babası Mehmet, Annesi Zeynep ile 17 Ağustos 2011 tarihinde Hakkari Çukurca`da şehit düşen Jandarma Komando Uzman Çavuş Nazır Elitok`un babası Sami, annesi Nadiye, eşi Tuğba, 9 aylık çocuğu Göktuğ ile yakınları, ellerinde Kuran ile dua ederken göz yaşı döktüler.

ŞEHİTLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Duygusal anların yaşandığı ziyarette sözcükleri boğazına düğümlenen şehit babası Mehmet Güllü, `Ne söyleyeyim, işin bittiği yer. Bilmiyoruz, görmüyoruz. Yavrumuzu toprağa verdik, çile çektik, yetiştirdik. Bir gayri hakkına yavru toprağa girdi. Sözün bittiği yer" dedi. Güllü`nün yakınları ise `Hiçbir şey değişmiyor. Gördüğünüz gibi buruk bir bayram yaşıyoruz. Hiç kimse bir şey yapmıyor. Olan bizim çocuklarımıza oluyor? dedi.  Her bayramı buruk geçirdiklerini söyleyen Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, bayram arifesinde ve bayram günlerinde şehit ailelerinin geldiği ilk yerin şehitlik olduğunu söyledi. Torunlu konuşmasının devamında, ? ?Söylenecek söz yok. Onlar bu vatan için şehit oldular gönüllerimizde yatıyorlar. Vatan, bayrak, devlet ve millet için şehit olan yavrularımız bizlerin gurur kaynağıdır? dedi.

ŞEHİTLERİN MAKAMI YÜCEDİR

Diğer şehit yakınları ve vatandaşlar da aynı ifadeleri kullanarak, ?Çocuklarımızı da şehitlik ziyaretine getirdik. Şimdiden onlarda şehitlik mertebesinin önemini ve anlamını anlamaları için bizle birlikte aziz şehitlerimize dua ediyoruz. Her Müslüman son nefesini şehit olarak vermek ister. Çünkü ahirette makamı çok yücedir. `İnsanın üstünü şehit olanıdır, hayvanın üstünü kurban olanı` derler." ifadelerini kullandı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ